وضعیت ذخیره آب سد کرج مناسب نیست

مدیر عامل آب منطقه‌ای البرز گفت: با توجه به اینکه عمده برداشت آب برای تامین آب شرب تهران و البرز، از سد کرج است، وضعیت ذخیره آب سد کرج مناسب نیست.
مدیر عامل آب منطقه‌ای البرز گفت: با توجه به اینکه عمده برداشت آب برای تامین آب شرب تهران و البرز، از سد کرج است، وضعیت ذخیره آب سد کرج مناسب نیست.
کد خبر: ۵۳۶۰

به گزارش جام جم البرز؛ داوود نجفیان، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای البرز، مجموعه بارش‌ها در استان نسبت سال گذشته در همین زمان، مثبت است. سال گذشته میزان بارش ۶۳ میلی متر بوده و امسال ۸۱ میلی‌متر است. اما بارش موثر مهم است و عملاً ذخایر سد‌های طالقان و کرج در مقایسه با سال گذشته وضعیت مناسبی ندارد.
وی با بیان اینکه ذخیره سد کرج ۷۷ درصد منفی است؛ افزود: با توجه به اینکه عمده برداشت آب برای تامین آب شرب تهران و البرز، از سد کرج است، وضعیت ذخیره آب سد کرج مناسب نیست. از مجموع ۱۸۰ میلیون متر مکعب ظرفیت سدکرج، ۲۸ میلیون مترمکعب ذخیره آب داریم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای البرز گفت: در سد طالقان با توجه به محدودیت زیرساخت‌ها و برداشت کمتر برای آب شرب تهران و کرج، شرایط تا حدی مناسب‌تر است و ذخیره سد به ۳۴ درصد می‌رسد که نسبت به سال گذشته وضعیت مناسبی دارد.
نجفیان با بیان اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد منابع مصرف آب شرب از سدطالقان و کرج تامین می‌شود؛ گفت: بخش عمده مصرف آب شرب استان از ذخایر آب زیرزمینی‌است و از ۴ آبخوان استان تامین می‌شود. با توجه به بارگذاری‌های بیش از حد در سال‌های گذشته و وجود چاه‌های غیرمجاز و برداشت بی‌رویه آب، آبخوان‌های استان شرایط مناسبی ندارند.
وی افزود: در این راستا تلاش می‌کنیم با تعادل‌بخشی، حریم را حفظ و از چاه‌های غیرمجاز خالی کنیم و آبدهی چاه‌های زیرزمینی را نگه‌داریم. امیدواریم با اجرای طرح‌های آبرسانی که در دست اجرا داریم، بتوانیم شرایط برداشت حداکثری از حقابه استان از آب‌های سطحی را برداشت کنیم و سال آینده را با کمترین تنش سپری کنیم.
مدیرعامل آب منطقه‌ای البرز یادآور شد: علیرغم مدیریت منابع زیرزمینی و تکمیل زیرساخت‌ها، به شدت به همراهی شهروندان و مدیریت مصرف آب نیاز داریم. در حال حاضر سرانه مصرف در استان البرز، حدود ۲۶۰ لیتر در ثانیه و ۱.۵ برابر استاندارد کشوری است. این در حالی است که متوسط مصرف دنیا حداکثر ۱۴۰ لیتر در ثانیه در شبانه روز است.
وی اضافه کرد: امیدواریم با اجرای زیرساخت‌هایی از جمله تکمیل تصفیه‌خانه هشتگرد، خطوط انتقال گرمدره، خط انتقال تصفیه‌خانه شماره ۳ به مخزن جهان‌نما و اجرای طرح‌هایی که توسط شرکت آب و فاضلاب انجام می‌شود، ظرفیت برداشت از منابع سطحی را به حداکثر برسانیم.

newsQrCode
ارسال نظرات