به گزارش جام جم البرز، در ابتدای این نشست مختاری رئیس هیات مدیره مجمع خیرین آبخیز داری و آبخوان داری استان البرز در رابطه با اهداف و ضرورت تشکیل مجمع خیرین در حوزه منابع طبیعی مطالبی را به صورت گسترده بیان نمود.
در ادامه مهندس فتاحی کارشناس حوزه منابع طبیعی و مدیرعامل مجمع خیرین آبخیز داری و آبخوان داری استان البرز با اشاره به اهمیت آب، خاک و هوای پاک در سلامت وجودی انسان اظهار داشت: آبخیزداری نقش بسیار مهمی در حفاظت از منابع آب و خاک دارد و در شرایط فعلی که میزان نزولات جوی کم است، میتواند در تامین و ذخیره آب از طریق کاهش تبخیر و نفوذ آب به داخل زمین نقش قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: مشارکت مردمی و دستگاههای اجرایی جهت دستیابی به اهداف توسعهای و مدیریت پایدار سرزمین یک ضرورت است که مجمع خیرین در این مسیر و نهادینه کردن آن میتواند نقش بسیار موثری ایفا نماید.
مدیرعامل مجمع خیرین آبخیز داری و آبخوان داری استان البرز یادآور شد: در دولت شهید رئیسی لایحهای جهت یکپارچه سازی مجمع خیرین آبخیز داری و آبخوان داری به مجلس شورای اسلامی ارسال شد که هنوز به نتیجه نرسیده است.
فتاحی تاکید کرد: این مجمع با هدف هدایت کمکهای مردمی و خیرین، جهت حفظ منابع آبی و طبیعی استان تشکیل شده است و با توجه به شرایط و موقعیت خاص جهت حل مشکلات خود نیازمند مشارکت همگان بویژه سازمانهای مردم نهاد میباشد.
وی در پایان از مدیرکل منابع طبیعی استان البرز در خواست کرد تا به مناسبت هفته منابع طبیعی محدودهای جهت درختکاری و شروع فعالیت به این مجمع واگذار شود.
نقش مهم سرمایه گذاری در حوزه منابع طبیعی برای توسعه پوشش گیاهی
اصغر بیات مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در این جلسه ضمن تشکر از تمامی افرادی که در تشکیل مجمع خیرین آبخیز داری و آبخوان داری استان قدم برداشته اند گفت: در حوزه منابع طبیعی هرچه سرمایه گذاری شود نتایج بسیار ارزشمندی حاصل خواهد شد.
وی با اشاره به تولید نهال در راستای طرح کاشت مردمی درخت گفت:از سال گذشته این طرح با تولید نهال در سطح کشور شروع شد و قرار است در مدت ۴ سال یک میلیارد نهال تولید شود.
بیات در رابطه با سهم استان البرز برای تولید نهال در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت توضیح داد:باتوجه به ظرفیتهای موجود و نهالستانهایی که به صورت متعدد در البرز وجود دارد برای استان ما سهم ۱۶ درصدی معادل تولید ۴۰ میلیون اصله نهال در مدت ۴ سال در نظر گرفته شده است که طبق آخرین آمار خوشبختانه بیش از تعهدی که داشتیم نهال تولید شده است.
وی به مجمع خیرین آبخیز داری و آبخوان داری استان پیشنهاد داد تا برای شروع فعالیت در دوره جدید، طرح مردمی کاشت درخت از اشتهارد تا ماهدشت که در حدود ۳۵ هکتار میباشد را دنبال کنند.
مدیرکل منابع طبیعی استان البرز در پایان افزود: در زمینه آبخیزداری در یک سال اخیر اقدامات مهم و تاثیرگذاری انجام شده که نتیجه آن را در سیل گذشته جاده چالوس مشاهده کردیم که چطور از تلفات انسانی جلوگیری شد و هم اکنون در همین راستا ۲۲۰ هکتار آماده انجام عملیات آبخیزداری در اختیار داریم و همچنین ۸۰ نقطه بحران زا شناسایی شده و در تلاش رفع آنها هستیم.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛