بزرگترین مشکلی که در حال حاضر در صنف کاری خود، با آن مواجه هستید را بفرمایید؟
ما بخش طراحی را با نرم افزار انجام میدهیم و تقریبا نرم افزارهای به روز دنیا را داریم. از نظر نوع انتخاب محصول هم، تقریبا محدودیتی نداریم و طراحان داخلی هستند که کار را دیزاین و طراحی میکنند. انجام کلیه امور، به صورت ماشینی، با دستگاههایی مانند ماشینهای تراشکاری، مثل تراش CNC، بسیار گران و هزینه بر است که ناچاریم، از دستگاههای قدیمیتر استفاده میکنیم. تکنولوژی کاربردی در این حوزه، به روز نیست و مشکلات خود را دارد. اما تقریبا حداکثر کیفیتی که لازم داریم را، با همین دستگاههای موجود، تولید میکنیم ولی با سرعت آرام تر.
کار با دستگاههای به روز، سریعتر و کار با آنها آسانتر است. اما قیمت خیلی بالایی، در حد صد هزار دلار دارند. معمولا کارگاهها توانایی پرداخت این مبالغ را ندارند. اکثرا در صنعت سرامیک و تزریق پلاستیک، دستگاههای دست دوم استفاده میکنند که همه ساخت سالهای قدیم است و اکثرا در صنعت، با این معضل مواجه هستند.
راهکار پیشنهادی شما برای حل این مشکلات چیست؟
ورود دستگاهها یا به صورت قانونی و یا به صورت عرفی، انحصاری شده و این باعث میشود که ضریب زیادی، گرانتر از قیمتی که این دستگاه دست دوم را در خارج از کشور میتوان تهیه کرد، داشته باشیم. این انحصار باید برداشته شود. یا برای تولید داخلی، حداقل یک پلتفرم ایجاد شود، که خرید تجهیزات و تأمین کل زیر ساخت تولید کشور را بر عهده بگیرد و به عنوان خدمات واردات فعالیت کنند. یعنی به این صورت نباشد که یک واردکننده، به صورت انحصاری، محصولات را وارد کند و سود زیادی برای خود بردارد.
رسانهها چه نقشی در حوزه فعالیت شما میتوانند داشته باشند؟
مهمترین نکته این است که همه افراد را، به مصرف کالاهای داخلی، ترغیب کنند. ما در صنعت چینی و سرامیک فعالیت میکنیم و تولیدکنندگان داخلی زیادی داریم که کالا را با کیفیتهای مختلف، تولید میکنند. متاسفانه افرادی که به صورت سنتی، کالایی با کیفیت پایین تولید میکنند و محصولات خود را وارد بازار میکنند، دیدگاه مردم را نسبت به تولید داخلی، تحت شعاع قرار داده و جامعه را بد بین میکنند. این دسته از تولیدکنندگان برای بالا بردن فروش مجبورند که قیمتها را پایینتر برده و این مسئله خود باعث میشود که رقابت منصفانهای در بازار نباشد و تولیدکننده کالای با کیفیت با مشکل روبه رو شود.
صحبت پایانی اگر باقی مانده بفرمایید؟
تقریبا هر کارگاهی که در ایران تولید انجام میدهد، از مجموعههایی با ۲ پرسنل گرفته تا مجموعههای بزرگتر و کارخانه ها، تعداد زیادی خانوار را تأمین میکنند. هر چقدر راه برای تولید این تولیدکنندگان سهلتر و حمایت مالی و وام و معافیت مالی، ایجاد شود، کار را تسریع کرده و انگیزه را بیشتر میکند. همچنین از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری میکند.
باید در نظر داشت که تولید محصولات بی کیفیت، موجب کاهش میانگین کلی کیفیت محصولات داخلی میشود.
مهندس مجتبی نقوی، مدیر مجموعه قالب سازی نیکان سرام:
مینوس غلامی، مدیر مجموعه دکوراسیون داخلی گاد-وود:
بابک رستمی، مدیریت شرکت نوآوران تاکید کرد:
دکتر عبدالرسول ارومیه ای، مؤسس و مدیرعامل شرکت دانش بنیان خاتم واکاوی کرد: