
لطفا خودتان رامعرفی بفرمایید:
رضا صنعتی متولد ۱۳۳۷، رئیس اتحادیه صنف ماشین سازان و فلزتراشان شهرستان کرج هستم.
حرفه اصلی اینجانب: تراشکار میلنگ تراش و خدمات موتورالات سبک و سنگین - با بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت صنفی - حضور درهیئت مدیره اتحادیه فلز و تراش از سال ۱۳۷۵ - سه دوره ریاست اتحادیه مشارالیه را عهده دار بودهام.
یکی از مهمترین ویژگیهای آقای صنعتی:
تعامل خوبی با هیئت مدیره اتحادیه داریم، همه ما بدون کوچکترین منفعت مالی و دریافت حقوق و مزایا دراتحادیه خدمت میکنیم و این موضوع نشات گرفته از تعلق خاطر قلبی ما نسبت به خدمت به صنف است.
خدمات دلسوزانه:
در این مدت که نزدیک به چهل سال است که در این صنف فعالیت دارم شاگردان زیادی را به بازار کار تحویل دادهایم که در حال حاضر برای خود، دارای کسب و کار مجزا و موفقی هستند و این موضوع برای ما باعث افتخار است.
رئیس اتحادیه فلزتراش و ماشین سازان کرج گفت: سیاستها در بخش کلان کشور باید کمک کننده تولید باشد و انگیزههای تولید و توسعه را بالا ببرد تا از فرار مهارتها و استعدادها و ورشکستگیهای احتمالی جلوگیری کند.
رضا صنعتی در گفتوگو با جام جم اظهار کرد: مجموعه صنوف فلزتراش و ماشین سازان استان البرز با در اختیار داشتن گارگاههای تولیدی و خدمات فنی در کنار یکدیگر یک مجموعه صنعتی را تشکیل میدهند که خود زیربنای صنایع دیگردر سطح کشور هستند و در بسیاری از مشاغل و صنایع از ملزومات ساخته و تولید شده این صنوف استفاده
میشود که متاسفانه توجه به وجود صنایع مادر و کارخانجات تولیدی در استان به استفاده از توانمندیها و پتانسیلهای تولیدی و خدماتی آن توجه کافی نمیشود.
وی افزود: قطعه سازی شامل ساخت و تولید کلیه قطعات صنعتی، خودرویی و صنایع و هیدرولیکی و نیز تراشکاری خدمات صنعتی و تراشکاری خدمات اتومبیل و نیزقالب سازی ریخته گری و... از جمله فعالیتهای این صنوف است.
اتحادیه حدود ۷۰۰ عضو دارد که از این تعداد حدود ۵۰ درصد از آنها در بخش تولیدی در حال فعالیت هستند که بخش بزرگی از ماشینسازی، تراشکار و ریخته گری قطعات مورد نیاز صنایع و ماشین آلات را انجام میدهند؛ بنابراین با توجه به توانمندی عظیمی که این صنوف در فعالیتهای صنعتی دارد و نیز صنعتی بودن استان البرز، نیازمند توجه بیشتر صنایع و کارخانجات استانی و نیز حمایت مدیران به این صنوف است.
صنعتی در ادامه خاطرنشان کرد: استان البرز از پتانسیل فنی بالایی در سازندگی، تولید و صنعت بهره میبرد و پیشگام علم و فناوری است که واحدهای تولیدی آن برندهای مطرح در سطح کشور هستند.
چرا با وجود کارگاههای تولیدی و خدمات فنی که در این صنوف با هدف اشتغالزایی و تولید راه اندازی میشود باید ماشینآلات آن فرسوده باشد و مواد اولیه مورد نیازش با قیمتهای بالا و گاهی از بازارسیاه تهیه شود.
رئیس اتحادیه فلزتراش و ماشین سازان یاد آور شد: با وجود هزینههای تامین مواد اولیه و دارایی و دستمزد و بیمه کارگر ماشین آلات را به تنهایی نمیتوان تعویض و جایگزین کرد. از طرفی بیشتر ابزار و ماشین آلات مورد نیاز و مواد اولیه این صنف وارداتی است و در بخش ماشین آلات و برخی از ابزارها به واسطه تکنولوژی و دقت و متریال خاصی که دارند در این بخش تولید داخلی نداریم؛ لذا نیاز به تسهیلات و حمایت هست تا با واردات و تعویض ماشین آلات تولید را قوت بیشتری ببخشیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی یک کارگاه با توجه به ماشین آلات و پرسنل نیاز به میلیاردها تومان سرمایه دارد افزود:
هر چند بازارکار و فروش برای این صنف وجود دارد، اما بنای ادامه آن در ایجاد انگیزه بیشتر است.
مهم مهم مهم
نگاه مدیران و مسئولین استانی و کشوری به این بخش از صنعت باید صنفی صنعتی و فنی باشد. اگر قرار است تولید افزایش یابد باید در ریشه نمو پیدا کند و در تقابل با صنایع بزرگتر از این استعدادها استفاده کرد.
اگر مدیران استانی دغدغه حل مشکلات این صنف را دارند باید این صنف و صنعت را درک کرده و از جنس آنها باشند. اگر اقدامی هست در قالب کارگروه اصناف صاحب نظر و آگاه را سازماندهی کرده و به جلسات خود دعوت کنند و در گفتمانهای رو در رو افکار و نظرات مفید را جمع آوری و نسبت به حل مشکلات اصناف اقدام کنند.
اینکه طرحی مطرح و فقط به کاغذ و جلسات محدود شود نیاز اصناف برطرف نخواهد شد.
اصناف به طرحهای عملیاتی نیاز دارند.
وی با اشاره به اینکه اصناف در تمام رویدادها همراه مسئولین بودهاند افزود:
اصناف برای انجام وظایف اقتصادی دارایی و اجتماعی خود همیشه همراه مسئولین بودهاند در حالی که در مقابل این همراهی توجه و حمایت کافی را دریافت نمیکنند. در حال حاضر رقمهای پرداخت مالیاتی بالاست و با توجه به شرایط فعلی شایسته اصناف نیست. در حالی که مشاغل رشدی نداشته با افول هم مواجه است.
سیاستها در بخش کلان کشور باید کمک کننده تولید باشد و انگیزههای تولید و توسعه را بالا ببرد نه اینکه موجب فرار مهارتها و استعدادها و ورشکستگیهای احتمالی بشود.
وی در خصوص مشکل این اتحادیه با توجه به صدور مجوز از طریق سامانه نوین اصناف اظهار کرد:
این سامانه نقایصی دارد و تمام صنوف برای گرفتن جواز کسب از طریق آن با چالشهایی مواجه هستند صنوف مرتبط با این اتحادیه هم، چون تولیدی و خدمات فنی محسوب میشوند قانون پیش بینی کرده کسی که مسئول کارگاه است باید خودش فنی و دارای مدرک دانشگاهی مرتبط باشد یا یک فرد به عنوان مباشر را معرفی کند. این موضوع در سامانه دیده نشده و سازمان فنی و حرفهای هم که قبلاً در زمان کمتری به استعلامها پاسخ میداد اکنون طی دو تا سه ماه طول میکشد تا پاسخ بدهد. این موضوع واحدهای صنعتی و صنفی را با مشکل مواجه کرده است.
مهمترین مسائل مشکلاتی که در صنف شما مطرح است راعنوان بفرمایید؟
مهمترین مشکلات صنفی؛ باید به تامین نقدینگی اشاره کنیم. ناوگان ماشین الات ما به سبب اعمال تحریمهای ظالمانه از سوی دشمنان تحت شعاع قرار گرفته است و قطعا دستگاهی که بالای ۵۰ سال از ان استفاده شده دیگرراندمان بالایی نخواهد داشت و باید تسهیلاتی فراهم شود که همکاران ما بتوانند ماشین الات را بهینه سازی کنند و این اتفاق نخواهد افتاد به جز با همت دولت مردان. بازسازی کردن ماشین الات و به روز رسانی صنعت قطعا میتواند به نفع عام مردم باشد.
رضا صنعتی اظهار داشت: درصنف ماشین سازان و فلزتراشان، دارای همکارانی با تجربه، با دانش و معلومات کافی هستیم و اعتقاد داریم این صنف پایه و اساس رستههای صنعتی کشور و ملزومات جامعه ما را تشکیل میدهند.
افتخارات آقای رضا صنعتی:
افتخار میکنم که در این صنف خادم کوچکی برای شهر و کشورم هستم. انشالله که مسئولین ما قدردان همه صنوف، که انصافا در همه مواقع حساس پای کار کشور ایستادهاند، باشند.
کلام آخر:
اتحادیههای صنفی مظلوم واقع شدهاند، اتحادیه عملا سندیکای صنوف میباشند که وظیفه حمایت و کمک به همکارانخود را دارد ولی متاسفانه، چون قوانین ان طور که باید و شاید ضابطهمند اجرا نمیشود، به همین دلیل اتحادیهها نمیتواند در خیلی از موارد پاسخگوی اعضای زیر مجموعه خود باشند و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.
راههای ارتباطی:
شماره تماس اتحادیه: ۰۲۶۳۲۵۰۶۱۶۳
شماره ریس اتحادیه: ۰۹۰۲۱۶۷۵۲۴۱
آدرس اتحادیه:
کرج- میدان ازادگان -ابتدای خیابان مطهری – شهید اصفی- جنب اداره ثبت اسناد-ساختمان گلها طبقه سوم.
ساسان محمودی، مدیرعامل و سید احمد محمدی، نائب رئیس شرکت مهندسی پارس دانش الکترونیک سها :
محمد متقیان نژاد، رئیس انجمن شیتوریو شوکوکای یونیون آسیا تاکید کرد:
راحله کریمی، مدیر و موسس مجموعه ورزشی ستاره سازان :
مریم سلیمی، مدیر آکادمی زیبایی مریم سلیمی: