
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
میثم اکرمی هستم، دانشآموخته بیو انفورماتیک پزشکی؛ میکروبشناسی پزشکی از دانشگاه تهران مرکزی. ۳۵ سال دارم و مدیرعامل شرکت آداک ژنزیست هستم.
چه انگیزهای باعث ورود شما به این حرفه وتخصص گردید؟
اولین دلیل نیاز تولید واکسنهای نوترکیب انسانی و کیتهای تشخیصی بود و در ابتدا عدم تولید این کیتها تشخیصی مثل کیت HPV در کشور باعث انگیزه برای تلاش در راستای تولید این مهم شد. تا حدود ۵ سال پیش، این کیت در اکثر آزمایشگاهها و مراکز درمانی و تشخیصی کشور به شکل امروزی وجود نداشت. ما از همان زمان تحقیق روی این کیت را آغاز کردیم. در یک بازه زمانی، این پروژه به سمت تولید واکسن نوترکیب دوگانه HPV نیز پیش رفت.
اولین محصولی که روی آن تمرکز کردید چه بود؟
اولین نیاز مهمی که دیدم، نبود کیتهای تخصصی مثل کیت HPV در کشور بود. تا حدود ۸ سال پیش، این کیت در اکثر آزمایشگاههای کشور وجود نداشت. ما از همان زمان تحقیق روی این کیت را آغاز کردیم. در یک بازه زمانی، این پروژه به سمت تولید واکسن HPV نیز پیش رفت.
کمی بیشتر دربارهی اهمیت این واکسن بفرمایید:
HPV پنجمین سرطان کشندهی دنیاست. در زنان باعث سرطان دهانهی رحم میشود و در مردان هم میتواند به زگیل تناسلی منتهی شود که گاهی به سرطان میانجامد. اهمیت بالای خطراین ویروس، ما را به تحقیق و توسعه در این زمینه سوق داد.
مهمترین مشکلات صنف شما چیست؟
متأسفانه کملطفی برخی نهادها و فشار شرکتهای بزرگ واردکننده از مشکلات اصلی ماست. برخی از این شرکتها تمایل دارند بهجای تولید محصولات داخلی، از محصولات خارجی استفاده شود که همین موضوع مارا دچار مشکلاتی کرده است.
چه راهکاری برای حل این مشکلات پیشنهاد میکنید؟
اولین قدم، عمل به جملهی معروف مقام معظم رهبری است که فرمودند: برای رشد اقتصادی کشور به طور قاطع باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم و انتظار از نخبگان برای حل مسائل کشور و انتظار از دستگاهها برای حمایت از نخبگان جوان ترسیم نقشه راه برای تحقق پیشرفت کشور است! جوان نخبه و ولایت مدار باید چرخ مملکت را بچرخاند.
مهم مهم مهم
شرکتهای بزرگ اجازه نمیدهند ایدههای نوین جوانان به مرحله تولید برسد و با نفوذشان، حتی در نهادهایی مثل سازمان استاندارد، مانع از دیدهشدن شرکتهای کوچک میشوند.
در شرکت آداک ژنزیست چه خدماتی ارائه میشود؟
ما در زمینه تحقیق، پژوهش و سرمایهگذاری و تولید در صنعت بیوتکنولوژی فعالیت داریم. اولین رویداد ایده پردازی دانشجویی با حمایت مالی از سه طرح برتر اول
رسانهها در حمایت از شما چه نقشی میتوانند ایفا کنند؟
رسانه میتواند نقش بسیار مؤثری داشته باشد، بهویژه در بیان مشکلات و سختیهای مسیر اخذ مجوزها. رسانهها میتوانند این مطالبه را به گوش مسئولان برسانند.
آیا دانشجویان دیگر شهرها هم میتوانند با مجموعهی شما ارتباط داشته باشند؟
بله، دانشجویان از سراسر کشور میتوانند بهصورت حضوری یا غیرحضوری از خدمات مشاورهای ما استفاده کنند. ما تمام تلاشمان را میکنیم تا تجربیات خود را در اختیارشان بگذاریم.
آیا این مشاورهها رایگان است؟
بله، تمام مشاورهها برای دانشجویان عزیز کاملاً رایگان خواهد بود.
چند نفر در مجموعهی شما مشغول به کار هستند؟
۱۰ نیروی متخصص متشکل از ۴ نیروی دکتری، ۴ فوق لیسانس و ۲ لیسانس در رشتههای میکروب شناسی، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و بیوانفورماتیک
آیا در استانها یا کشورهای دیگر هم فعالیت دارید؟
بله، دفتر اولیهی ما در کشور عمان راهاندازی شد. هماکنون نیز دو دفتر در تهران و کرج دایراست در صورت فراهمشدن شرایط، مشتاق به گسترش فعالیت در سایر شهرها یا حتی کشورهای دیگر هستیم.
چه کسی بیشترین نقش را در مسیر شغلی شما داشته است؟
مشوق اصلی من، پدرم دکتر محمد اکرمی بودند. ایشان نهتنها پدر، بلکه گاهی مانند یک برادر در کنار من بودند. هرجا که باشم، سایهی پدر همراهم هست. از همینجا از پدر و مادرم صمیمانه تشکر میکنم.
نکتهای هست که بخواهید از طریق رسانه با مخاطبان مطرح کنید؟
بله، تولید واکسن و کیتهای تخصصی جزو پیچیدهترین فناوریهای جهان است و در سطحی با صنایع هوافضا مقایسه میشود. وقتی جوانی مثل من میتواند این محصولات را تولید کند، انتظار داریم رسانهها همراه ما باشند تا موانعی مثل دریافت مجوز آسانتر شود و انگیزه برای تولید محصولات بعدی حفظ شود.
نقش مجموعهی شما در جلوگیری از خروج ارز چیست؟
ما سه رسالت داریم: تولید محصولات دانشبنیان با تکیه بر دانش بومی، جلوگیری از خروج ارز از کشور، و ارائه محصولات با قیمت رقابتی و دسترسی آسان.
چه توصیهای برای جوانان و دانشجویان دارید؟
به همنسلانم میگویم مهمترین چیز، انگیزه، ایده و تلاش خودتان است. من با افتخار میگویم دکترایم را از دانشگاه آزاد گرفتم. خیلی از دانشجویان این دانشگاه حس میکنند دیده نمیشوند، اما اگر به ایده و تلاش خودشان ایمان داشته باشند، حتماً دیده خواهند شد.
کلام آخر:
ازپدر و مادرم و تمام استادان فرهیختهام که در این مسیر همراه من بودند، قدردانی میکنم.
چطور میتوان با مجموعهی آداک ژنزیست در ارتباط بود؟
ادرس:
دفتر شرکت: استان البرز، کرج، خیابان شهید بهشتی، نرسیده به میانجاده، مجتمع تجاری تخصصی البرز، طبقه پنجم
کارگاه تولید: استان البرز، کرج، حسن آباد، بلوار دانش، خیابان معلم پانزدهم
شنبه الی چهارشنبه، ساعت ۹ الی ۱۶
شماره تلفن:
۰۲۶۳۴۲۵۱۵۸۳
۰۹۰۱۲۶۰۰۱۰۹: مشاوره رایگان
سایت:
adacgenzist.ir
تلگرام، اینستاگرام و یوتیوب:
adacgenzist
ایمیل:
info@adacgenzist.ir
نرگس مظفر، مدیر آموزشگاه بی همتا مظفر :
میرغفور سیدی کورایی، کارشناس ارشد سازمان فنی و حرفه ای و مدیر مجتمع فنی آموزشی راهیان:
پیمان ریحانیان، مدیریت مجموعه کارانا مطرح کرد:
فاطمه حسامی، کارشناس تکنولوژی دوخت و موسس آموزشگاه فاطمه حسامی :