
سازمان فنی و حرفهای تنها نهاد رسمی و دولتی در ایران است که طبق قوانین جمهوری اسلامی، مسئول آموزشهای غیررسمی شناخته میشود. این سازمان، نقش مهمی در ارتقای مهارت جوانان، کاهش فقر مهارتی و افزایش رقابتپذیری در بازار کار دارد.
یکی از فعالیتهای مؤثر این سازمان، حمایت از کارآفرینی است. با این حال، انتقاد بنده این است که در حالی که تنها سازمان مجاز در این زمینه، سازمان فنی و حرفهای است، متأسفانه برخی نهادها از جمله شهرداریها نیز وارد حوزه آموزش شدهاند. این نهادها در پایان دوره به هنرجویان خود مدرک ارائه میدهند، اما این مدارک تنها در سطح محلی یا ملی اعتبار دارند و برخلاف مدارک فنی و حرفهای، فاقد اعتبار بینالمللی هستند.
شایان ذکر است که سازمان فنی و حرفهای، عضو سازمان بینالمللی کار (ILO) است و به همین دلیل، گواهینامههای آن در سطح بینالمللی اعتبار دارند. همچنین این سازمان با برخورداری از، حدودا بیش از هزار رشته آموزشی، تلاش میکند بهروزرسانی مستمر محتوای آموزشی را در دستور کار خود قرار دهد. البته این بهروزرسانی نیازمند زمان و منابع کافی است و نمیتوان انتظار داشت که همه رشتهها به صورت همزمان و فوری بهروزرسانی شوند.
پیشنهاد بنده در سطح ملی و بینالمللی این است که گواهینامههای سازمان فنی و حرفهای در فرآیند استخدامی دستگاههای اجرایی به عنوان مکمل مدارک دانشگاهی در نظر گرفته شوند. این گواهینامهها نباید جایگزین مدارک دانشگاهی باشند، اما میتوانند به عنوان امتیازی مؤثر برای داوطلبان آزمونهای استخدامی محسوب شوند.
حمیدیوسفی، مدیر عامل موسسه ورزشی مهر پایدار:
احمد هاشمی، مدیر مجموعه های ورزشی شهید تیموری و شهید عماد مغنیه مطرح کرد:
فاطمه طامه، مدیر و موسس مجموعه ورزشی طامه ویژه بانوان:
علیرضا دهقی، مدیرعامل شرکت اندیشه ماندگار و مجموعه فروشگاه اینترنتی پمپ آنلاین: