
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
نیوشا برجسفیدی هستم، کارشناس ارشد معماری و مدیر دفتر طراحی و معماری «ادیژه». ادیژه نام یک قلعه باستانی واقع در استان فارس است.
چه انگیزهای باعث شد که وارد این حرفه شوید؟
درخانوادهای هنرمند بزرگ شدم. مادرم نقاش و خوشنویس و پدرم، مهندس راه و ساختمان هستند. هر دو ایشان کارهای ارزندهای دارند و من با بودن در این محیط و لمس دستاوردهای ایشان، معماری، که فصل مشترک علم و هنر است را انتخاب کردم.
دفتر معماری ادیژه چه خدماتی ارائه میدهد؟
ما در ادیژه، طراحی ساختمان و فضاهای شهری را از مرحله ایدهپردازی تا نقشههای دقیق و اجرایی معماری انجام میدهیم. فرآیندی که در نهایت به خلق یک فضا منتهی میشود.
گاهی پروژه را از صفر شروع به طراحی میکنیم و گاهی در میانهی راه با پروژ همراه میشویم.
چه چالشها و مشکلاتی در حرفه شما وجود دارد؟
معمار به عنوان یک هنرمند همواره با چالشهایی روبهرو است از مهمترین آنها ایجاد توازن بین نیازهای سرمایه گزاری کارفرما، جامعه و نیازهای آن و نیز نقش هنرمندانهی خودش. معماران بیاید بتوانند با تمرکز بر دو مقولهی علم و هنر، همسو با جریان اصلی ارزشهای غالب ایده پردازی نماید؛ که البته هزینه و قوانین مختلف شهرداریها همراه مسیر حرکت را سخت و پر چالش کردهاند.
سیمای شهری دچار یکنواختی شده است معماری چه راهکاری برای رفع این مشکل چه ارایه میدهد؟
به گفتهی بزرگان این عرصه، معماری همواره ظرف زندگی بوده، بنا پس ازساخت سالهای متمادی ثابت و استوار خواهد بود واحتمالا با کاربریهای مختلف خود را وفق خواهد داد. پیش از شروع ساخت بهترین زمان است که در مورد ساختمان، ایده پردازی، طراحی و بازنگری شود. این مرحله برای بستر طراحی دوره بسیار مهمی است، زیرا یک بدنهی شهری یا روستایی و قسمتی از یک تمدن در حال شکل گیری است. تنها در مرحله شکل گیری طراحی است که میتوان آیندهی طرح را دید و در صورت نیاز تغییرات اساسی اعمال کرد؛ بنابراین از سرمایه گزاران درخواست میکنم زمان کافی برای طراحی پروژهها در نظر بگیرند.
متأسفانه در بسیاری از ساختمانهای ما نشانههایی از معماری غربی، خصوصاً معماری رومی دیده میشود. نظر شما چیست؟
متأسفانه بله. حضور پررنگ معماری رومی در بناهای ایران ما جای تأمل دارد. این سبک حس تجمل و برتریطلبی را منتقل میکند. در این سبک معماری قالب بر انسان است و البته طرفداران خود را دارد، اما چیزی که شاهد آن هستیم یک کپی بی کیفیت از سبک کلاسیک است. به دلیل پر هزینه بودن این سبک، در اکثر مواقع بصورت خیلی خلاصه و سبک اجرا میشود و جای تامل دارد این همه انرژی و هزینه برای کاری که با نتیجهی ضعیف! آن هم در کشوری که خود میراث درخشانی از معماری دارد.
علت گرایش مردم به این سمت مقولهی جالبی برای تحقیق است. به عقیدهی من فرهنگ سازی نقش بسیار ارزندهای در زمینه شناخت معماری ایرانی و بازتاب آن در سیمای شهری ایجاد خواهد کرد. آلن دو باتن در کتاب معماری شادمانی میگوید، یک واکنش طبیعی انسان است به سبکی احترام گذارد که وی را از چیزهایی که هراس دارد دور کند و به چیزهایی که به آنها اشتیاق دارد نزدیک کند سبکی که تا حدودی دارای مقادیری از فضایل از دست رفتهی خویش باشد.
آیا فعالیتهای دفتر معماری ادیژه فقط به استان البرز محدود است؟
ما پروژههایی در سراسر کشور و حتی خارج از کشور داشتهایم. خوشبختانه معماری مرز نمیشناسد و جغرافیا عامل محدود کنندهی ما نیست.
در صورت نیاز، این آمادگی در این مجموعه وجوددارد که در ایران و خارج از ایران آماده هرگونه همکاری در زمینهی معماری را باشیم.
روند شروع یک طراحی در مجموعه ادیژه به چه صورت است؟
صحبتهای اولیه ما در خصوص خواستههای کارفرمای انجام میشو، در مورد سبک مورد علاقهی ایشان صحبت میکنیم و خواسته هاشون رو در چهارچوب اصول معماری با ایشان ارائه میدهیم و در مورد طراحی نظر ایشان را جویا میشویم. این مرحله ممکن است که مراحل رفت و برگشتی داشته باشد.
حیطه طراحی ما از یک فضای کوچک ۱۲ متری است تا عرصههای بزرگ فضاهای شهری
کلام آخر:
امیدوارم شاهد درخشش معماران باشیم که این امر منجر به درخشش سیمای سرزمینمان خواهد شد.
راههای ارتباطی با شما:
وبسایت: www.edizheh.co
اینستاگرام:edizheh
شماره تماس:
۰۹۱۲۳۷۲۶۷۱۶
۰۲۶۳۲۵۴۱۷۱۴
آدرس:
کرج، عظیمیه، میدان اسبی، بلوار استقلال جنوبی، جنب کوچه حاتم تهرانی، ساختمان آراد، طبقه سوم، واحد ۸
ساعات کاری:
همهروزه از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۷ عصر
اکرم یوسف زاده، مدیر تهیه غذای خانگی خاص:
مجتبی کریمی، مدیریت مجموعه پیک زبان:
مهدی رجبی، مدیر امانت سرای مهدی:
مقداد کیشانی فراهانی، مدیر باشگاه ورزشی افق لاله: