نماینده مردم کرج تاکید کرد؛

لزوم نگاه راهبردی به منابع آب استان البرز

نماینده مردم کرج با اشاره به واقعیت‌های جغرافیایی و اقلیمی کشور تاکید کرد: ایران جزء کشورهایی است که از نظر منابع آبی با محدودیت‌های جدی روبه‌روست، از این رو باید با نگاه دقیق، علمی و منطبق بر واقعیت‌های بوم‌شناختی ایران تصمیم‌سازی کنیم و از منابع موجود، حداکثر بهره‌وری را به‌دست آوریم.
نماینده مردم کرج با اشاره به واقعیت‌های جغرافیایی و اقلیمی کشور تاکید کرد: ایران جزء کشورهایی است که از نظر منابع آبی با محدودیت‌های جدی روبه‌روست، از این رو باید با نگاه دقیق، علمی و منطبق بر واقعیت‌های بوم‌شناختی ایران تصمیم‌سازی کنیم و از منابع موجود، حداکثر بهره‌وری را به‌دست آوریم.
کد خبر: ۷۷۱۳

به گزارش جام جم البرز؛ علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد، ضمن حضور در شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با مدیرعامل و معاونین این شرکت، دیدار و گفت‌و‌گو کرد و طی نشستی چالش‌ها، ظرفیت‌ها و آینده منابع آب استان به‌طور تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ضرورت برنامه‌ریزی متفاوت از جهان با توجه به شرایط اقلیمی

نماینده مردم کرج با اشاره به واقعیت‌های جغرافیایی و اقلیمی کشور گفت: "ایران جزء کشور‌هایی است که از نظر منابع آبی با محدودیت‌های جدی روبه‌روست. متوسط بارندگی ما بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی است و در عوض، تبخیر و تعرق دو تا سه برابر دنیاست. این یعنی ما نمی‌توانیم مثل کشور‌های پرآب برنامه‌ریزی کنیم؛ ما نیازمند مدل حکمرانی ویژه و بومی‌شده برای منابع آب هستیم. "

او تأکید کرد که باید با نگاه دقیق، علمی و منطبق بر واقعیت‌های بوم‌شناختی ایران تصمیم‌سازی کنیم و از منابع موجود، حداکثر بهره‌وری را به‌دست آوریم.

توسعه آینده البرز در گرو توجه به جمعیت و ظرفیت‌های در حال تغییر

عباسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشد سریع جمعیت در استان البرز و مهاجرت‌پذیری بالای آن، هشدار داد که هرگونه سیاست‌گذاری در حوزه آب باید نگاهی آینده‌نگرانه و مبتنی بر دورنمای جمعیتی استان داشته باشد.

او گفت که استان البرز در حال تجربه افزایش بارگذاری جمعیتی است؛ از رشد طبیعی جمعیت گرفته تا مهاجرت‌های بین‌استانی و طرح‌های توسعه‌ای مثل مسکن ملی. اگر امروز برای این آینده فکر نکنیم، با مشکلات بزرگی در تأمین نیاز‌های شرب، کشاورزی و صنعتی مواجه خواهیم شد؛ لذا ضروری است هر طرح و پروژه آبی، پیوست جمعیتی و توسعه‌ای داشته باشد. "

شرب یا کشاورزی؟ مسئله این نیست؛ نگاه تلفیقی راهگشاست

نماینده مردم کرج با رد دوگانه‌سازی میان تأمین آب شرب و کشاورزی گفت: "ما نباید جامعه را در دوگانه شرب و کشاورزی قرار دهیم. البته که آب شرب اولویت دارد، اما امنیت غذایی نیز یکی از موضوعات اصلی و از ارکان ثبات ملی است. هیچ کشوری امنیت غذایی‌اش را نادیده نمی‌گیرد؛ حتی کشور‌هایی که منابع آب فراوان دارند. "

قانون‌گذاری مؤثر در حوزه آب؛ از کمیسیون کشاورزی تا تعامل با وزارت نیرو

دکتر عباسی با اشاره به نقش مجلس در حل چالش‌های آب، از تلاش‌های صورت‌گرفته در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی خبر داد و گفت: "ما در مجلس سعی کرده‌ایم قوانینی تصویب کنیم که نه‌تنها واقع‌بینانه باشد، بلکه قابلیت اجرا هم داشته باشد. تعامل ما با وزارت نیرو نیز در این مسیر سازنده بوده و سعی کردیم بین نظرات کارشناسان، واقعیت‌های اجرایی و ملاحظات بودجه‌ای تعادل برقرار کنیم. "

مشوق برای مصرف مسئولانه؛ لازمه عدالت در مدیریت منابع

عباسی با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در مدیریت بحران آب، پیشنهاد ایجاد نظام مشوق برای مشترکان کم‌مصرف را مطرح کرد و گفت: "کسانی که در هر بخش؛ چه شرب، چه کشاورزی یا صنعت در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کنند، باید از حمایت برخوردار شوند. این تشویق می‎تواند انگیزه‌بخش و امیدآفرین در جامعه باشد.

دعوت به همفکری و استفاده از نظرات تخصصی استان‌ها در اصلاح قوانین

در پایان، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد با اشاره به ظرفیت کارشناسی موجود در استان‌ها، از مدیران، کارشناسان و فعالان حوزه آب خواست تا پیشنهاد‌های اصلاحی خود را به‌منظور درج در قوانین جدید یا بودجه‌های سنواتی، به کمیسیون‌ها و نمایندگان ارائه دهند.

او تاکید کرد: "حل مسائل آب، کار یک نهاد نیست. باید با رایزنی، خرد جمعی و تغذیه دائمی نظام قانون‌گذاری از بدنه‌های تخصصی، مسیر تصمیم‌سازی کشور را اصلاح کنیم. از شما انتظار داریم که در ارائه راه‌حل‌ها مشارکت کنید، تا در بودجه یا طرح‌های قانونی آینده دیده شود. "

newsQrCode
ارسال نظرات