نگاهی به روستا‌های استان البرز در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

دو روستای البرز در لیست برترین روستا‌های هدف گردشگری کشور

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به اینکه بخشی از رونق گردشگری استان وابسته به توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستاهاست افزود: ۴۸ روستای هدف گردشگری در البرز در سال‌های گذشته به ثبت رسید که تعدادی از آن‌ها هنوز موفق به ثبت سامانه‌ای در طرح شناسایی و ارزیابی روستا‌های هدف گردشگری نشده‌اند ودر حال اقدام و تکمیل مدارک هستند.
مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به اینکه بخشی از رونق گردشگری استان وابسته به توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستاهاست افزود: ۴۸ روستای هدف گردشگری در البرز در سال‌های گذشته به ثبت رسید که تعدادی از آن‌ها هنوز موفق به ثبت سامانه‌ای در طرح شناسایی و ارزیابی روستا‌های هدف گردشگری نشده‌اند ودر حال اقدام و تکمیل مدارک هستند.
کد خبر: ۷۸۲

به گزارش جام جم البرز،رحیم خاکی با اشاره به اینکه روستا‌ها در شهرستان‌های کرج، ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و اشتهارد در لیست روستا‌های هدف گردشگری قرار دارند، گفت: امسال روستا‌های برغان و صالحیه در لیست برترین روستا‌های هدف گردشگری کشور قرار گرفتند.
به گفته مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان انتخاب روستا‌ها به عنوان هدف گردشگری علاوه بر آنکه در درجه بندی روستا‌ها نقش موثری دارد، در اختصاص اعتبارات استانی و ملی برای تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز موثر است.
خاکی با اشاره به حمایت از طرح‌های زیرساختی گردشگری در روستا‌ها افزود: اخیرا یک فقره پرداخت تسهیلات از محل تسهیلات کم بهره روستایی به مبلغ ۳ میلیارد تومان صورت گرفته که در زمینه طرح گردشگری واحد پذیرایی سنتی و در یکی از روستا‌های محور کرج کندوان بوده است.
او با بیان اینکه تسهیلات مختلفی برای طرح‌های مختلف گردشگری و صنایع دستی در روستا‌ها پرداخت شده، اظهار کرد: اخیرا ۷ مصوبه تبصره ۱۸ برای طرح‌های گردشگری واقع در روستا دریافت کرده ایم که در مرحله معرفی به بانک هستند.
صدور ۶ موافقت اولیه گردشگری کشاورزی در البرز
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با اشاره به اینکه روستا‌های استان البرز ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری کشاورزی دارند، افزود: بیش از ۱۰ مورد پروژه گردشگری کشاورزی در روستا‌های البرز دست بررسی است که بیشترین متقاضی مربوط به شهرستان طالقان است و تا کنون برای ۶ مورد موافقت اولیه صادر شده است و اکنون در حال تکمیل پرونده برای صدور مجوز بهره بردای از طریق سامانه هستند.
خاکی تسریع در امور متقاضیان و تسهیل فرآیند صدور مجوز‌های گردشگری کشاورزی را نیازمند همکاری و تعامل بیشتر دستگاه‌هایی مانند جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: با توجه به تاکید استاندارد و مقام عالی وزارت نسبت به اهمیت گردشگری روستایی و جایگاه مهم گردشگری کشاورزی در استان باید نگاه ویژه‌ای نسبت به این موضوع وجود داشته باشد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز همچنین با اشاره به اینکه روستا‌های البرز در زمینه صنایع دستی پتانسیل‌های ویژه‌ای دارند گفت: آموزش رایگان صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی در روستا‌ها برای توسعه و حفاظت از آن‌ها همچنین کمک به اشتغالزایی و درآمدزایی روستاییان، ارائه تسهیلات مختلف به فعالان صنایع دستی دارای پروانه تولید انفرادی، کارگاهی و کارت شناسایی از دیگر اقداماتی است که برای حمایت از این افراد و گسترش مشاغل مرتبط با صنایع دستی در روستا‌ها انجام می‌شود.

ارسال پرونده ثبت ملی روستای گلستانک در زمینه صنایع‌دستی
او همچنین صدور مجوز فروشگاه صنایع دستی در روستای گلستانک و ارسال پرونده ثبت روستای گلستانک به عنوان روستای ملی صنایع دستی در رشته سفال و سرامیک را از دیگر اقدامات در زمینه صنایع‌دستی در روستا‌ها عنوان کرد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز صدور موافقت اصولی ایجاد طرح‌های مختلف گردشگری در روستا‌ها برای گسترش زیر ساخت‌ها در این حوزه را از دیگر اقدمات عنوان کرد و گفت: با توجه به تأکیدات مقام عالی استان بر گسترش بومگردی در روستا‌ها حمایت ویژ‌ه‌ای از ایجاد بومگردی در روستا‌ها انجام شده و ۳ بومگردی در روستا‌های شهرستان‌های ساوجبلاغ، نظرآباد و محور کرج کندوان افتتاح شد. همچنین ۱۳ موافقت اصولی در حوزه بومگردی در روستا‌ها صادر شده است.
پاسداشت هویت تاریخی و رشد اقتصاد گردشگری فرهنگی در روستا‌ها
به گفته خاکی شناسایی پتانسیل‌های میراث‌فرهنگی از جمله آیین ها، آداب و سنت ها، میراث تاریخی و طبیعی در روستا‌ها جهت ثبت، حفاظت و ابلاغ به مردم انجام می‌شود که خود به گونه‌ای با ایجاد هویت تاریخی در یک روستا به امیدآفرینی و ماندگاری مردم در روستا و همچنین رشد گردشگری فرهنگی کمک می‌کند.
او با اشاره به اینکه امسال ۵ میراث‌فرهنگی ناملموس استان به ثبت ملی رسید، گفت: سه مورد از این آثار مربوط به خوراک سنتی محور کرج کندوان بود. همچنین آیین سرخرمن خوانی در روستا‌های استان و بازی رزم سپر در اشتهارد از دیگر مواردی بود که به ثبت ملی رسید.

newsQrCode
ارسال نظرات