روز‌های خوش خود را با ما شیرینتر کنید

سعی کردیم برای آشنای بیشتر به تاریخچه شیرینی در ایران سری به سال‌های خیلی دور بزینم تا با شرایط آن زمان و سابقه شیرینی بیشتر آشنا بشویم و این طمع شیرین را مجددا همه با هم بچشیم.
سعی کردیم برای آشنای بیشتر به تاریخچه شیرینی در ایران سری به سال‌های خیلی دور بزینم تا با شرایط آن زمان و سابقه شیرینی بیشتر آشنا بشویم و این طمع شیرین را مجددا همه با هم بچشیم.
کد خبر: ۸۰۶

شیرینی یکی از ۴ طعم اصلی است که زبان انسان آنرا می‌چشد خوشایندترین و شاید لذت بخش‌ترین طعم‌ها همین طعم شیرین با شد.
با آنکه پزشکان وکارشناسان تغذیه مضرات مصرف زیاد آن را همیشه گوشزد می‌کنند، اما کو گوش شنوا هنوز کسی نمی‌داند که کجا و چگونه اولین شیرینی پدید آمده است.
شاید مادری خوش ذوق برای خوشحال کردن فرزندان در حین پخت نان برای بهتر کردن طعم نان با افزودن مواد غذایی شیرین اولین نان شیرین را تهیه کرده است شاید یک سرآشپز در مطبخ شاه دوران خویش نوعی شیرینی را پدید آورده است طبق بررسی‌های به عمل آمده تاریخچه شیرینی پزی در ایران به نوعی کیک به نام لاویش باز می‌گردد که از آرد جو پخت میشده است
در زمان شاهان هخامنشی در دربار از شاه و درباریان و میهمانان همیشه با شیرینی پذیرایی می‌شده است؛ در آن دوران غله جو یکی از پرخاصیت‌ترین مواد غذایی بوده است، چون قله جو دشواری‌های کاشت و برداشت گندم را نداشت و استفاده از آن بسیار رایج بود
در زمان ساسانیان از شیرینی حلوا به عنوان غذای مقوی برای سربازان در جنگ پذیرایی می‌شده است
از کاچی برای مادران تازه زایمان کرده و بیماران استفاده می‌شده است
در ایران به خاطر فرهنگ مهمان نوازی ذاتی پذیرایی با شیرینی قدمتی دیرینه دارد برای مناسبت‌های مختلف از تولد و عروسی و دورهمی و میهمانی و عزاداری با انواع شیرینی پذیرایی صورت می‌گیرد.
در گذشته تنهامواد اصلی شیرینی‌ها انواع آرد و روغن شیر و ماده شیرین کننده بادستور‌های مختلف بوده است.
قبل از ورود قند وشکر در پخت شیرینی از شیرین کننده‌های طبیعی مانند عسل؛ شیره انگور؛ خرما انجیر، توت و کشمش استفاده میشد.
رونق هنر شیرینی‌پزی در ایران به طور حرفه‌ای با ورود قند و شکر و بعد تولید آن فراگیر شد
ناصرالدین شاه اولین پادشاهی بود که تلاش کرد قند در ایران تولید شود در ابتدا نانوایان که نان شیرین به اقسام مختلف تولید می‌کردند را قناد می‌نامیدند.
امروزه هنر شیرینی‌پزی در ایران با با توجه به تنوع اقلیم و فرهنگ اقلام محصولات کشاورزی با اشکال متفاوت و دستور خاص منطقه خودش آماده می‌شود؛ مثلا شیرینی باقلوا که محبوبترین در خاورمیانه است در هر منطقه دستور خاص خودش را دارد
شیرینی هر منطقه جزیی از سوغات آن دیار محسوب میشود
در ادامه به تعدادی از شیرینی‌های متنوع جای جای میهنمان ایران اشاره میکنم
بیشترین تنوع شیرینی سنتی در ایران به شهر تاریخی قزوین مرتبط می‌شود
باقلوا پرچمی. نان بادامی. نان نخودی نان قندی. نان چایی. نان نازک. کیک شربتی. کیک پا درازی. شیرینی اتابکی از جمله شیرینی‌های آن دیار است
شهر بعدی از لحاظ تنوع شیرینی شهر بادگیر‌ها است دومین شهر خشتی دنیا؛ یزدی‌ها هستند که شیرین خور‌ترین مردمان ایرانند. قطاب؛ باقلوا؛ کیک یزدی؛ حاج بادومی؛ نان پنجره‌ای؛ نبات و پشمک سوغات این استان میباشد.
امروزه با تنوع شیرینی در هر استان متاسفانه نمیتوان همه سوغات شیرین ایران زمین را دریک مکان دید. اما مجموعه قنادی آوا توانسته است سوغات برخی از استان‌ها را د ریک جا جمع کند
به قلم: حمید عربگری
آدرس: کرج خیابان شهید بهشتی خیابان، ولی عصر (عج) نبش خیابان یاسر ۱ قنادی آوا
ساعت فعالیت:۸ الی ۲۳

شماره تماس:
۰۹۱۴۹۲۴۶۰۰۴
۰۲۶۳۴۸۰۱۵۰۲

newsQrCode
ارسال نظرات