نان در ایران…

به نام آن که نان داد

فرهنگ نان در ایران از جایگاه خاصی برخوردار است و اعتقاد مردم بر این است که نان مقدس و برکت خدا است و بی حرمتی به نان و برکت خدا را گناه میدانند!
فرهنگ نان در ایران از جایگاه خاصی برخوردار است و اعتقاد مردم بر این است که نان مقدس و برکت خدا است و بی حرمتی به نان و برکت خدا را گناه میدانند!
کد خبر: ۲۳۵۷

از گذشته مثل‌ها و ضرب المثل‌هایی برای نان داریم..
*تکه نان افتاده روی زمین را بر میداریم و به گوشه کناری میگذاریم تا لگد مال نشود.
*اگر با هم «نان و نمک بخوریم» رفیق و شریک هم به حساب می‌آییم و حرمت آن نان و نمک را نگه میداریم و به آن قسم می‌خوریم..
*سرپرست خانواده و مرد خانه را نان «آور خانه» و هر فرد تحت تکفل را «نان خور» می‌گوییم و نان خور اضافه هم در خانه نمی‌خواهیم …
*هر دشمنی و شر را «نان بری کردن» می‌دانیم.
*توکل به خدا داریم می‌گوییم هر که دندان دهد نان دهد!
*ایرانی‌ها زندگی را بدون نان نمی‌توانند تصور کنند و سفره ایرانی بدون نان خالی به نظر می‌آید…
*برای صبحانه نان داغ تازه مهمتر از هر چیز است و غذای ایرانی نیست که با نان نتوان خورد…
قرن هاست نان در نانوایی توسط نانوا هر روز تازه به تازه برای مردم پخت می‌شود و نانوا باید سر وقت و اول صبح نان با کیفیت و داغ به دست مردم بدهد، به راستی کار ساده‌ای نیست بی وقفه کنار تنور سرپا ایستادن.
نانوا با زحمت زیاد و پشتکار به درجه شاطری می‌رسید …
ما ایرانی‌ها وارث سنت ژرف و قدیمی در نانوایی هستیم و ایرانی‌ها نان خور‌ترین افراد جهان هستند!
در چنین کشوری که نان اهمیت زیادی دارد نان خوب پختن هنر است!
و هر نانی نان نیست نان صنعتی هنوز نتوانسته جای نان سنتی را بگیرد
(منظور از نان صنعتی همان نان‌های حجیم و فانتزی است)
اکثر نان‌های ایرانی و سنتی بدون حجم هستند و ما همیشه نان را مسطح پختیم.
اما دلیل اینکه نان سنتی حجم نداشته چیست؟!
*گندم مهم‌ترین غله در جهان است و منبع ارزان پروتئین و ویتامین و املاح مفید برای بدن انسان است و با خوردن آن انرژی زیادی در بدن تولید می‌شود
گندم در تمام نقاط کره زمین قابل کشت است و برای داشتن نان بهتر به گندم با کیفیت و قوی نیاز داریم.
هر چه گندم قوی‌تر باشد پروتئین بیشتری دارد با کیفیت‌تر است و نان آن میتواند حجیم‌تر شود.
گندمی که در کشور‌های آسیایی مثل ایران رشد میکند ضعیف‌تر و پروتئین کمتری نسبت به گندم‌های کشور‌ها دارد.
در نتیجه گندم‌های آسیایی مناسب برای تولید نان حجیم نبوده و خمیر این گندم‌ها در هنگام پخت خود به خود تمایل به پهن شدن دارند و حجم نمی‌گیرد.
برای تولید نان حجیم حتما باید از آرد قوی و با کیفیت و پروتئین بالا استفاده شود.
در نان‌های حجیم برای خوب حجم گرفتن حتما باید از مخمر استفاده شود و زمانیکه که تخمیر کامل انجام شود نان حجم کافی می‌گیرد؛ و مطلوب می‌شود.
در نان حجیم نمیتوان از جوش شیرین استفاده کرد، زیرا بافت خمیر را پاره میکند و و خمیرحجم نمی‌گیرد.
حال آنکه جوش شیرین از واجبات نان سنتی شده و بدون آن کار سخت می‌شود برای نانوا نشدنی است فرمولش را تغییر دهد و جوش شیرین را حذف کند!

حال سوال اینجاست، نان سنتی بهتر است یا نان حجیم؟!
علت اصلی استقبال نکردن مردم از نان‌های حجیم یک مسئله فرهنگی و سبک غذایی است.
لقمه پذیر بودن نان سنتی پر طرفدارش کرده با اینکه میدانند ارزش غذایی کمتری دارد و جوش شیرین موجود در آن چقدر مضر هست!
مسئله بعدی قیمت نان است، یک قرص نان برای خانواده چندین نفری کافی نیست، باید به تعداد نفرات نان بخرند،
و قیمت نان پایین باشد، مهمتر از کیفیتش است!
قرار نیست نان سنتی حذف شود، برای اینکه بتوانیم نان مان را حفظ کنیم باید فرآیند تولید
آن استاندارد شود. تا همه آن را با خیال راحت استفاده کنند.
امروزه صنعت در همه محصولات غذایی نقش مهمی دارد. در تولید کیک، بیسکوئیت؛
لبنیات و… چرا در نان نباشد!
هدف آن است که نان سالم به دست مردم برسانیم، چه سنتی، چه صنعتی تکنو لوژی و
علم در این رشته به ما کمک فراوانی میکند تا بتوانیم نان سالم تری را در محیطی بهداشتی‌تر تولید کنیم و دورریز نان کمتر شود و به نانوا هم آسیب نرسد.
برای داشتن نان با کیفیت چند کار مهم باید انجام شود:
۱) کنترل کیفیت گندم و آرد مصرفی مناسب
۲) استفاده از ماشین آلات و خط پخت استاندارد
۳) استفاده از مخمر طبیعی و فرآیند تخمیر کامل و درست
۴) برگزاری دوره‌های آموزشی برای نانوایان سنتی و صنعتی
۵) کنترل واحد‌های تولیدی کوچک و ریشه نان خوب در کجاست و چه نانی خوب است
عطر و طعم نان خوب نشان دهنده کیفیت آن و پخت مناسب نان است، نان خوب ماندگاری بالایی دارد و زود بیات نمی‌شود.
با مواد طبیعی مثل شیر، کره، تخم مرغ، شکلات، پنیر، مغزیجات، میوه، سبزی‌ها و ادویه غنی شده و از آرد کامل گندم در آن استفاده شده.
از خمیر ترش به روش مادربزرگ‌ها در فرآیند تخمیر آن استفاده شده و باکتری مفید به همراه دارد. باشعله و حرارت مستقیم پخته نشده و پوسته تردی دارد. وقت آن رسیده تا ماهم نان سالم بخوریم.
در راستای تولید نان مطلوب و سالم در صنعت نان ایران قدمی برداشته ایم و مجموعه‌ای
را دایر کردیم تا نان با کیفیت و تازه به دست مردم عزیزمان بدهیم…
کارگاه ما مجهز به دستگاه‌های پیشرفته و تجهیزات مدرن از مرحله خمیر گیری تا پخت می‌باشد، در اینجا از خمیرگیر اسپیرال اتوماتیک برای خمیر گیری وما شین ها‌ی چانه گیر
*، رول کن و خمیر پهن کن حرفه‌ای استفاده می‌کنیم تا مراحل بهداشتی‌تر و بدون دخالت دست انجام شود.
*اتاق تخمیر تخصصی با شرایط مطلوب دما و بخار استاندارد برای مرحله تخمیر گذاشته شده، تا نان کامل تخمیر شود و ماندگاری بیشتری داشته باشد.
*خمیر‌های عمل آمده در فر‌های تمام استیل بخار با حرارت غیر مستقیم و بخار پخته می‌شوند و کاملا مغز پخت می‌شود و پوسته نان برشته و طلایی میماند،
*نیرو‌ها آموزش دیده و کار علمی و اصولی با تکنیک‌های روز دنیا انجام می‌شود.
*بهترین مواد اولیه را استفاده می‌کنیم، چون علم این را داریم که مواد اولیه درجه یک خروجی و محصول عالی خواهد داشت.
با کیفیت‌ترین آرد موجود در بازار را استفاده می‌کنیم تا مواد شیمیایی کامل حذف شود.
از مخمر تازه و استارتر‌های خمیر ترش ارگانیک و تخصصی استفاده میکنیم و زمان کافی برای استراحت خمیر میگذاریم…
تا نان متفاوت و مطلوبی تولید کنیم و از علم و تکنولوژی کمک میگیریم
*با نان‌های تازه انواع ساندویچ سرد و گرم تهیه میکنیم. سرو انواع صبحانه با نان تازه برای مهمان ها. نوشیدنی‌های گرم و خنک در محیطی سالم و آرام
که پخته میشه برای شما))انواع کیک و کوکی و دسر و نان و شیرینی‌های مدرن

***فعالیت کی کا در ایران از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید، زمانیکه تحصیل و تلاش و تحقیقات من در رشته نان تمام شد خواستیم چراغ راهی برای نان و فرزندانمان روشن شود و داستان کی کا از آنجا شروع شد
برندی خلق کردیم با مخفف نام پسرانم (کارن و کیان) تا به یادگار بماند و به عنوان شغل خانوادگی ادامه دهند، حمایتش میکنیم و امید است مانا و موفق شود.
کی کا دوستدار بچه هاست و هدف ما ترویج تغذیه سالم و نسل جدید نان هاست.
با ما همراه باشید
به قلم: سمیرا آجرلو
آدرس و شماره تماس:
کرج: مهرشهر – فاز یک بلوار شهرداری مابین خیابان ۱۰۰ غربی و ۱۰۱ مجموعه کافه نان کی کا
۰۹۳۸۵۵۳۰۸۷۸
۰۲۶۳۳۴۰۱۷۲۶
سایت: کافه نان کی و کا
www.kikabakery.com
اینستاگرام:
cafe.kika

newsQrCode
ارسال نظرات