به گزارش جام جم البرز،سید محمدباقر رضوی تقوی در هفدهمین نشست کمیسیون صنعتومعدن دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز بیان کرد: ایجاد نیروگاههای خورشیدی به منظور تامین انرژی به ویژه در حوزه صنعت، تامین نیروی کار موردنیاز واحدهای تولیدی و دیگر موضوعات مهم را تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب از طریق کمیسیون پیگیری خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به دستور جلسه در خصوص ضرورت ایجاد نیروگاههای خورشیدی برای جبران کمبود انرژی ناشی از ناترازی برق گفت: در این مورد از سوی اتاق بازرگانی البرز، طرح پیشنهادی اولیه به همراه طرح توجیهی را آماده کردهایم و هدف ما این است که نشان دهیم احداث نیروگاه خورشیدی تا چه اندازه مقرون به صرفه است.
رئیس کمیسیون صنعتومعدن اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه اختصاص زمین مناسب برای احداث نیروگاههای خورشیدی با جدیت از سوی ادارهکل منابع طبیعی استان در حال پیگیری است، گفت: با بانکهای عامل استان نیز مذاکرات لازم در خصوص تخصیص تسهیلات مناسب احداث این نیروگاهها صورت گرفته و در تعامل با وزارت صمت نیز موضوع تخصیص منابع ارزی لازم به منظور تجهیز مجموعههای مذکور انجام شده است.
وی با اینکه در حال حاضر به لحاظ کمبود زیرساختها امکان ایجاد مجموعه جدید تولیدی در درون شهرکهای صنعتی استان البرز وجود ندارد، افزود: پیشنهاد میشود در اراضی تعیین شده از سوی دولت برای ایجاد واحدهای صنعتی به منظور احداث نیروگاههای خورشیدی، بهرهبرداری لازم صورت گیرد.
رضوی تقوی با بیان اینکه در بحث تامین انرژی بیشترین دغدغه مربوط به تامین برق مورد نیاز صنایع استان است، افزود: در شهرک صنعتی اشتهارد ۲۰ تا ۳۰ واحد برای سرمایهگذاری در پروژه احداث نیروگاههای خورشیدی اعلام آمادگی کردهاند.
وی عنوان کرد: در شهرک صنعتی کوثر بحث راهاندازی یک تعاونی برای پیشبرد پروژههای نیروگاهی مطرح است که البته برای انجام این اقدامات به تخصیص زمین دولتی مناسب نیاز است، آن هم در شرایطی که فعالان بخش خصوصی استان با توجه به سهم ۳۰ درصدی خود برای کمک به رفع تانرازی انرژی در بخش صنعت، برای تسریع امور در این مورد پیشقدم شدهاند و نیاز به حمایت دارند.
علی امیری رئیس اداره استعدادیابی اراضی ادارهکل منابع طبیعی استان البرز نیز توضیح داد: برای تخصیص زمین مناسب در شهرستان اشتهارد بررسیهای لازم انجام شده است و مباحث مرتبط به نبود معارضات قانونی در محل اراضی موردنظر را از حیث قرارگیری پستهای توزیع برق، موارد محیطزیستی و دیگر موضوعات از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهیم کرد تا تعیین تکلیف شود.
امیرتورج کلانتری معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان نیز در این نشست با اشاره به پیشبینی مشوقهایی از سوی این شرکت در راستای حمایت از سرمایهگذاران پروژههای ساخت و راهاندازی نیروگاههای CHP و یا نیروگاه خورشیدی در استان عنوان کرد: در مورد ایجاد نیروگاههای CHP در استان با احتساب ۱۰۰ مترمربع فضا برای تولید هر مگاوات برق، تا سقف ۲۰۰۰ مترمربع به صورت رایگان زمین در اختیار سرمایهگذار قرار داده میشود، البته به شرط اینکه ظرف مدت ۱۸ ماه به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: برای احداث نیروگاههای خورشیدی نیز ضوابطی به شرکت شهرکهای صنعتی البرز ابلاغ شده است که براساس آن اگر دستگاههای دولتی برای افزایش سطح عرصه احداث مکانهای صنعتی با این مجموعه همکاری کنند، در صورت تمایل سرمایهگذار به انجام آن، مساعدت لازم را خواهیم داشت.
در بخش دیگری از این نشست با توجه به تعطیلی چند روزه صنایع در ماههای اخیر به دلیل ناترازی انرژی در روزهای پیک مصرف برق در تابستان امسال، بر ضرورت همکاری ادارات تامین اجتماعی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با تولیدکنندگان در زمینه تمدید مهلت پرداخت حق بیمه پرسنل یا تقسیط بدهی آنها تاکید و عنوان شد که در صورت امکان تسهیلاتی در این زمینه به واحدهای صنعتی ارائه شود.
در این نشست همچنین با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیات دولت چهاردهم در خصوص اهمیت پرداختن به موضوع هوش مصنوعی پیشنهاد شد که صنعتگران و تولیدکنندگان نیز از هوشمندسازی در صنعت و تولید خود استفاده کنند، در ادامه مقرر شد که بدینمنظور کارگروه هوش مصنوعی نیز ذیل کمیسیون صنعتومعدن تشکیل شود.
نورینسب تاکید کرد: بهرهبرداران بخش کشاورزی نیز از طریق ارائه آموزشهای لازم ترغیب شوند که در قالب پیادهسازی طرحهای بهینه از جمله الگوی کشت مناسب و کاهش هزینهها، محصول سالم با عملکرد بالا تولید کنند.
در ادامه این نشست، سیدمحمد میرجلیلی از فعالان حوزه کشاورزی البرز با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرای طرحهای الگویی به منظور پایین آوردن هزینههای تولید در بخشهای مختلف از جمله زیرساختی اشاره کرد و افزود: برای احداث یک هکتار گلخانه به هزینهکرد بیش از ۲۰ میلیارد تومانی نیاز است و کشاورز توان تامین آن را ندارد.
وی با بیان اینکه برای کاهش هزینههای تولید طرحهایی همانند نتهوس (Net House) که در حوزه کشاورزی استان اجرایی شده است، گفت: در این قالب عملیات سرپوشیده کردن باغها و مزارع کشاورزی را تنها با ۱۰درصد هزینه احداث گلخانه ایجاد کرده و با پیوند پایههای رویشی توانستیم عملکرد تولید را به چند برابر برسانیم، احداث این فضاها برای حفاظت از محصولات کشاورزی در برابر آسیبهای طبیعی است و از طرفی به لحاظ اقتصادی اجرای این طرحها به صرفه است.
در بخش دیگری از این نشست، علیرضا بدری مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی البرز نیز با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ اجرای الگوی کشت به استان ابلاغ شده است، افزود: براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، اجرای الگوی کشت برای ۳۹ هزار هکتار در البرز پیشبینی شده بود که پس از بررسی لازم تاکنون توانستهایم این طرح را در استان اجرایی کنیم و در این زمینه نیز موفقیتهایی حاصل شده است، اما برای اجرای بهتر این طرح باید تعامل بیشتری میان دستگاههای اجرایی مرتبط در راستای ارائه الگوی کشت مناسب در استان ایجاد شود.
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛