نگران آینده نباشید ما در کنارتان هستیم

با رشد علم در سطح دنیا مشکلات جامعه نیز رشد می‌کند و فقط با حضور یک روانشناس و مشاور
 می‌توان از پس این مشکلات برآمد. 
از این رو سعی کردهایم با معرفی یکی از بهترین روانشناسان بالینی برخی از مشکلات مطرح جامعه را بررسی کنیم. 
افتخار هم صحبتی با دکترای تخصصی روانشناسی را داشتیم که توجه شما را به بخشی از این مصاحبه جلب می‌نماییم.
با رشد علم در سطح دنیا مشکلات جامعه نیز رشد می‌کند و فقط با حضور یک روانشناس و مشاور می‌توان از پس این مشکلات برآمد. از این رو سعی کردهایم با معرفی یکی از بهترین روانشناسان بالینی برخی از مشکلات مطرح جامعه را بررسی کنیم. افتخار هم صحبتی با دکترای تخصصی روانشناسی را داشتیم که توجه شما را به بخشی از این مصاحبه جلب می‌نماییم.
کد خبر: ۴۳۱۰

لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید؟
راشین عارف نیا دکترای تخصصی روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه که ۱۵ سال است که در این حیطه فعالیت دارم.
انگیزه شما برای انتخاب این رشته چه بوده است؟
انگیزه یک درمانگر برای مشاور یا درمانگر شدن تأثیر بسزایی در روند کار وی دارد. مهم است که از انگیزه و نیاز‌هایی که قصد دارید ارضا کنید آگاه باشید با این آگاهی بهتر قادر خواهیم بود تا از دخالت دادن نیاز‌های خود در فرآیند درمان جلوگیری کنیم.
دیدگاهی که از قبل ۱۵ سال قبل به این رشته داشتید تغییر کرده یا خیر؟ چرا؟
۱۵ سال قبل وقتی من وارد این رشته شدم شاید تصویر گنگ و مبهمی وجود داشت که هر کسی این رشته را انتخاب نمی‌کرد.
شاید انتخاب این رشته با مخالفت اطرافیانم روبرو شد، ولی امروزه هر چقدر جلوتر میرم بیشتر متوجه میشوم که چقدر زیباست و هر بار با یک شوق و شعف جدیدی به این راه ادامه میدهم.
اگر به گذشته باز می‌گشتید باز هم این رشته انتخاب شما بود؟
من مسافری هستم که راهم را در این جاده بی پایان دنبال می‌کنم هر روز با چشم انداز‌های جدید و
نفس گیری که پیش رویم ظاهر میشود بر حیرت و شعفم بیشتر افزوده میشود و هر روز بیشتر می‌فهمم که هنوز هیچ نمیدانم شوقی که امروز من را همچنان به مسیری می‌کشاند شوق رسیدن نیست لذت کشف و شهود است که امروز من را به جلو میراند این مسیر پر پیچ و خم و دشوار چنان چشم انداز‌های دلنوازی دارد که به همه سختیهایش می‌ارزد که اگر دوباره به این دنیا بیایم نمیدانم بخواهم دوباره این حرفه را امتحان کنم یا نه، اما مطمئنم که همچنان شیفته این جاده پرپیچ و خم روان خواهم شد.
در مجموعه شما چه خدماتی ارائه میشود؟
مجموعه من مجموعه کاملی است اکثر اشخاصی که با من همکاری می‌کنند در مقطع دکترا هستند. در مجموعه ما به کودک تا بزرگسال خدمات ارائه می‌شود، ولی با توجه به اینکه تز دکترای بنده وسواس بوده روی وسواس کار میکنم و عضو انجمن زوج درمان هیجان مدار و ICEEFT و EFIT هستم.
۱- میخواستم دلایل درخواست طلاق را بدانم.
دلایل زیادی برای طلاق وجود دارد و مراجعان پاسخ‌های متفاوتی به این سؤال میدهند، پاسخ آن‌ها را میتوان به چند طبقه تقسیم کرد:
بد رفتاری و آزار دیدن همسر، پیشرفت یکی از زوجها، ویژگی‌های شخصیتی، بیوفایی و خیانت، بحران‌های زندگی مانند مرگ فرزند- مشکلات مالی، همسر ناکارآمد، ازدواج تحمیلی، نازایی، پی بردن به ضعفها، پنهان کاری، اعتیاد، ابتلا به بیماری‌های جسمانی، ابتلا به بیماری‌های روانپزشکی، مذهب، سطح تحصیلات، فاصله سنی بیش از ۱۲ سال و فقدان مهارت‌های زندگی و...
۲- چه چیزی باعث رابطه صمیمانه میشود؟
برقراری رابطه صمیمانه میتواند یکی از مهمترین منابع لذت برای فرد و در عین حال یکی از مهمترین منابع ناراحتی وی باشد- عشق با امید‌های رویائی زیادی شروع میشود. رویائی روزی که با فردی آشنا شوید در اعماق دل او پذیرفته شوید رویای احساس تعلق- آرامش و اطمینان رویای معاشق‌های عمیق در رویای پیوندی پایدار، اما این امید‌ها با واقعیت‌هایی که در مسیر روابط عاشقانه هستند مواجهه میشوند نیاز‌ها برآورده نمیشوند- عصبانیت باعث شکاف بین طرفین میشود- قضاوت‌ها پذیرش آسان همسر را دچار خدشه میکنند احساس تنهایی به وجود میآید و زن و شوهر از همدیگر دور میشوند.
۳- چطور میتوانم الگو‌های متعارض آسیب رسان را متوقف کنم و مهارت‌های کنترل عواطف منفی و تمایلات آسیب رسان را پرورش دهیم.
تعارضات آسیب رسان زوجین، کیفیت روابط را از بین میبرد و زوجین را درمانده میسازد. مشکل عمده زوجین دارای تعارض برانگیختگی بالای منفی- عدم تنظیم هیجان است. مهارت‌های خاصی برای تنظیم عواطف وجود دارد که زوجین میتوانند آن‌ها را بیاموزند و در نتیجه رابطه موثرتری ایجاد کنند.
(بیان دقیق به همراه تفاهم و تایید یکدیگر) با تمرین کافی تعارض تبدیل میشود به نزدیکی، دوستی، محبت، آرامش، و حمایت حاصل میشود که برای ما لذت به ارمغان میآورد و رنج بردن کاهش مییابد.
۴- چگونه تعاملات منفی بر افراد تاثیر میگذارد؟
داشتن روابط سالم و صمیمی برای افراد جامعه مفید است، ولی برعکس داشتن روابط ناراحت کننده و دارای تعارض، آسیب زیادی به سلامت افراد میزند اگر روابط آن‌ها آزاردهنده باشد به احتمال زیاد افسرده میشوند- اختلال‌های اضطرابی، سوء مصرف مواد، مشکلات مربوط به سلامت و ... افزایش مییابد.
۵- واکنش‌های پیمانی کودکان به طلاق؟
طلاق یا جدایی والدین تجربه های هولناک برای فرزندان به ویژه کودکان محسوب میشود. برخلاف بزرگسالان کودکان نمیتوانند آینده را درست پیش بینی کنند و حدس بزنند که زندگی بدون پدر و مادر چطور خواهد بود. وابستگی به والدین سبب میشود که جدایی والدین برای آن‌ها تا حد مرگ والدین ‌می‌توانند کشنده باشند. زیرا آن‌ها فکر میکنند که بدون والدین قادر به ادامه ی زندگی نیستند.
شش ماه یا یکسال طول میکشد تا کودکان با شرایط دشوار جدایی والدین کنار آیند و به همین دلیل لازم است تا با مشاور یا روانشناس در ارتباط باشند.
۶- نقش والدین تا چه حد میتواند مؤثر باشد و چگونه باشد؟
والدین آموزش ببینند به جای انکاربی توجهی و سرزنش کودکان از آن‌ها مراقبت و حمایت کنند تا دوران دشوار پس از طلاق را بدون دردسر طی کنند.
۷- اهمیت مشاوره پیش از ازدواج در پیشگیری از طلاق؟
هدف از انجام مشاوره‌های پیش از ازدواج بهبود روابط زوجین و پیشگیری از بروز طلاق در آینده است. وقتی صحبت از جهت  مشاوره پیش از ازدواج میشود و دیگر مشاوره به تنهایی مطرح نیست مشاوره در کنار آموزش معنا پیدا میکند.

به عبارتی آموزش و توانمند سازی زوج از اهداف اصلی مشاوره به حساب می‌آید.
۸- نقش رسانه‌ها در پیشگیری از طلاق:
رسانه به عنوان یک واحد اجتماعی میتواند کارکرد مؤثری در آموزش مهارت‌های زندگی- مهارت‌های مقابل‌های و بالابردن دانش افراد داشته باشد.
۹- کلام آخر
ازدواج نکردن بهتر از یک ازدواج پر دردسر است.
۱۰- هدف شما:
به عنوان یک روان درمانگر موثر به مراجع کمک کنم تا احساس بهتری داشته باشد یا حداقل در دراز مدت احساس آرامش بیشتری پیدا کند. همچنین کمک به مراجع تا بیشتر خود کفا شود و یاد بگیرد که چگونه بدون نیاز به کمک مداوم با موقعیت‌های آتی زندگی به طریقی سازنده سازش یابد.
امکان مشاوره آنلاین و تلفنی:
مشاوره تلفنی با مشاوره رو در رو متفاوت است، زیرا مشاور تلفن کننده یا مراجع را نمی‌ببیند و در نتیجه نمیتواند هیچ گونه نشانه بصری از رفتار‌های غیر کلامی مراجع داشته باشد. در این حالت مشاور و مراجع نمی‌توانند یکدیگر را بینند- با توجه به تجربیاتم که مشاهده کرده ام مشاوره حضوری اثر بخشی بهتری دارد مگر در شرایطی که برای فرد حضور امکان نداشته باشد، در آن حالت مشاوره آنلاین را لحاظ خواهیم کرد.
راه‌های ارتباطی:
dr.rashin_arefnia
تلگرام:
Hessenoclinical@
شماره‌های تماس:
۰۹۲۱۳۸۷۴۹۲۳
آدرس: استان البرز، کرج، چهارراه طالقانی، جنب داروخانه چلنگر، پلاک ۳۵۸، طبقه سوم

روز‌های فعالیت:

همه ایام هفته بجز پنجشنبه‌ها

newsQrCode
ارسال نظرات