کافه داری، شمشیر دولبه غالبا فریبنده

به قلم: امیر حسین افخمی
به قلم: امیر حسین افخمی
کد خبر: ۴۶۳۴

امروزه با گسترش پیدا کردن فضای مجازی و تغیرات فرهنگی و سبک زندگی مردم شاهد استقبال بیشتر مردم به کافه‌ها و رستوران‌ها می‌باشیم.
از این رو هر روز شاهد افتتاح قارچ‌گونه غذا خوری‌ها و کافه‌ها در هر گوشه کناری هستیم.
(بنده امیر حسین افخمی مدیر و صاحب برند کیوتی) قهوه و بستنی
با ۱۰ سال سابقه در این حوضه طی این سال‌ها شاهد فراز و نشیب‌های فراوانی در این صنف بوده ام.

تجربه‌ی اینجانب به این صورت بوده که این شغل، شغلی است شیرین و جذاب با جایگاه اجتماعی خوب، اما به شرط داشتن مثلث طلایی (سرمایه، تجربه و خلاقیت) که این مثلث پتانسیل این را دارد که این شغل را به یکی از جذابترین و البته پول ساز‌ترین شغل‌ها تبدیل کند.
چه بسا که افردا و برند‌هایی هستند که با بکار گیری این مثلث طلایی روز به روز در حال پیشرفت و ارتقای مجموعه‌ی خود هستند.
اما همه‌ی داستان به این صورت نیست و این شمیشیر ۲لبه یک روی دیگر نیز دارد که اتفاقا بخش زیادی از افراد مشغول به کار در این حوضه را شامل میشود.
مشکل از جایی شروع میشود که عده‌ای از افراد بدون داشتن این مثلث طلای (سرمایه، تجربه، خلاقیت) یا داشتن بخشی از این مثلث شروع به اقدام و راه اندازی کسب و کار خود میکنند.

برای مثال شخصی رو فرض کنید که شاید سرمایه‌ای داشته باشد ولی فاقد تجربه‌ی کافی باشد.این شخص کسب و کار خود را به هر نحوی شروع میکند، اما احتمالا به دلیل نداشتن اطلاعات کافی نسبت به قوانین صنفی دائما با اداره‌ی اصناف، بهداشت، تعزیرات، اماکن و … دچار چالش است و هر روز برای موردی باید از این اداره به اون اداره برود و یا یکی دیگر از مشکلات عدم تجربه کافی داشتن چالش مواجه با منابع انسانی مجموعه میباشد که امروزه مجموعه‌ها زیادی درگیرش هستند.
حال فرض کنید که شخصی دارای تجربه و مهارت و خلاقیت نسبی نیز دارد ولی سرمایه‌ی کافی ندارد اقدام به راه اندازی کسب و کار خودش میکند.
اصل بر این است که کسی که مثلا ۲ میلیارد تومان سرمایه دارد با حداکثر ۱۵۰۰ سرمایه اقدام به راه اندازی کند و مابقی پولش را صرف دوران پس از افتتاحیه و تاب آوری اولیه (خاک خوری) کند، اما چون سرمایه کافی ندارد و کل بودجه آن یک ونیم میلیارد میباشد.
با کل سرمایه اقدام به راه اندازی میکند و پس از ماه‌های اولیه از افتتاحیه و در شروع کارش که هنوز شروع به سوددهی نرسیده به دلیل هزینه‌های روتین واحتمالا کرایه‌ی زیاد مکان کافه یا رستوران دچار فشار مالی سنگین و در ادامه به دلیل عدم تاب آوری دچار ورشکستگی شده و او میماند با زیان‌های مالی و معنوی از این رو این شغل یک شمشیر ۲لبه است که هم فرصت‌هایی در آن نهفته هست و هم تهدید‌هایی و توصیه‌ی اینجانب: به کسانی که تمایل به راه اندازی کسب و مار خود در حوضه‌ی غذا و نوشیدنی دارند این است که قبل از هر گونه اقدام عملی مشاوره‌ای از یک شخص قابل اعتماد و متخصص داشته باشند.

راه ارتباطی:
۰۹۱۹۹۰۹۹۹۵۰
آدرس: شعبه ۱ استان البرز: کرج عظیمیه بلوار شریعتی تقاطع پامچال شمالی بستنی کیوتی
روز‌های فعالیت:
کل ایام هفته ۸ الی ۲۳ به جز جمعه‌ها ۱۲ الی ۲۳
آدرس شعبه دوم استان البرز:
شهر کرج عظیمیه میدان مهران مرکز خرید ماندگار طبقه منفی ۲ کافه کیوتی

روز‌های فعالیت: کل ایام هفته ۱۰ الی ۲۲
اینستاگرام:
qt_icafe
setcafe.ir

newsQrCode
ارسال نظرات