جام جم البرز: محمد اسدیان عصر یکشنبه در نشست کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج افزود: گزارش و شیوه نامه ساماندهی دستفروشان کرج در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ توسط مرکز پژوهشهای شورای اسلامی این کلانشهر منتشر شد.
وی بیان کرد:بر اساس قوانین بالا دستی هرداری ملزم به ایجاد و راه اندازی روز بازارها برای ساماندهی دستفروشان است.
اسدیان گفت: بررسی الگوهای پنج کشور در قارههای مختلف جهان نشان میدهد که دستفروشان در ردیف خرده فروشان دیده شده و برای این صنف بازارچههای مخصوص احداث و راه اندازی شده است.
عضو شورای اسلامی شهر کرج افزود: در بررسی نمونههای داخلی نیز کلانشهرهای تبریز، اصفهان، اهواز، شیراز و مشهد الگوهای موفقی در ساماندهی دستفروشان ارائه داده اند.
اسدیان گفت: در شهر کرج سه مکان در میدان شهدا، گلشهر و حصارک جانمایی شده که باید با راه اندازی بازارچه، دستفروشان را به این مکانها انتقال داد.
وی گفت: باید به جای برخورد قهری با دستفروشان زمینه کسب و کار آنان را فراهم کرد.
اسدیان بیان کرد: از میدان کرج تا چهارراه طالقانی این کلانشهر ۴۵۶ دستفروش شناسایی و شمارش شده که میتوان آنها را در یکی از مکانهای تعیین شده مستقر کرد.
وی، روان سازی ترافیک و کاهش مشکلات اجتماعی را از آثار مثبتساماندهی دستفروشان دانست و گفت: از مجموع حدود ۵۸۰ هزار خانوار البرزی، سرپرستی حدود ۲۰ درصدآنها برعهده بانوان است.
این عضو شورای شهر کرج تاکید کرد: بخشی از دستفروشان کرج بانوان سرپرست خانوار هستند که میتوان با ایجاد مکان مناسب زمینه اشتغال آنان را فراهم کرد.
اختصاص ۱۰ درصد غرفهها به زنان سرپرست خانوار
"فاطمه منعمی" عضو دیگر شورای اسلامی شهر کرج در این نشست با اشاره به درخواستهای متعدد برای راه اندازی بازارچههای جدید درکرج گفت: قرار است ۱۰ درصد غرفههای این بازارچهها به بانوان بدسرپرست و سرپرست خانوار اختصاص یابد.
وی افزود: یکی از این بازار روزها در شهرک یاس کرج احداث میشود که به عرضه گل و گیاه اختصاص مییابد.
منعمی تاکید کرد: شهرداری کرج باید با عزمی راسخ نسبت به احداث و راه اندازی بازارهای روز برای ساماندهی دستفروشان و بانوان سرپرست خانوار اقدام کند.
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛