«نانِ کامل» باید به سفره‌ها برگردد

مسئول واحد بهبود تغدیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: دهه‌های اخیر مصرف نان سفید در کشور افزایش زیادی داشته است. هرچند این نان‌ها خوش خوراک هستند؛ اما کیفیت تغذیه‌ای خوبی ندارد.
مسئول واحد بهبود تغدیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: دهه‌های اخیر مصرف نان سفید در کشور افزایش زیادی داشته است. هرچند این نان‌ها خوش خوراک هستند؛ اما کیفیت تغذیه‌ای خوبی ندارد.
کد خبر: ۴۷۵۷

به گزارش جام جم البرز، فاطمه قاسمی درباره مصرف نان کامل گفت: نان در امنیت غذایی خانوار‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی، ۴۵ درصد پروتئین، ۸۰ درصد آهن و ۳۰ درصد از کلسیم مورد مورد نیاز بدن را به صورت روزانه تامین می‌کند.
وی افزود: بر اساس آخرین طرح جامع الگوی مصرف مواد غذایی خانوار‌ها و وضعیت تغذیه‌ای در ایران، مصرف سرانه نان معادل حدوداً ۱۱۷ کیلوگرم در سال است. به بیان دیگر هر فرد حدود ۳۲۰ گرم در روز نان مصرف می‌کند. همچنین متوسط مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم است. یعنی سرانه مصرف سالانه نان در ایران حدود ۳۷ درصد از متوسط سرانه مصرف سالانه کشور‌های دیگر بیشتر است.
قاسمی ادامه داد: با توجه به اینکه نان قوت اصلی مردم کشور است؛ با چالش‌های زیادی در مورد آن روبه‌رو هستیم. به طوری که میزان ضایعات و دور ریز نان و همین طور غنی سازی آن از مواردی است که در سال‌های مختلف سیاستگذاران حوزه تغذیه و سلامت درگیر آن بوده‌اند. این امر باعث شده نان به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در اولویت‌های امنیت غذایی کشور قرار گیرد.
وی بیان کرد: بر این اساس از اواخر سال ۹۲ بهبود و ارتقاء کیفیت نان به طور جدی در دستور کار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور قرار گرفت و پس از بحث و بررسی در کمیته‌های مربوطه بر مواردی توافق شد. از جمله اینکه حتماً باید استاندارد‌های گندم، آرد و نان و نیز نظارت بر حسن انجام آن بازنگری شود. این موضوع در چهاردهمین شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطرح و به تصویب اعضاء رسید.
مسئول واحد بهبود تغدیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: بر اساس مصوبات این شورا سازمان ملی استاندارد ملزم شد که استاندارد‌های آرد و نان را بازنگری کند. همچنین در تمام نان‌های سنتی این استاندارد و نیز میزان مناسب و مجاز مصرف نمک بین یک تا ۱.۵ درصد با توجه به نوع نان مصوب شده است. وزارت بهداشت هم موظف است که بر حسن اجرای آن نظارت داشته باشد.
وی در مورد ویژگی‌های نان کامل اظهار کرد: نان کامل یک درجه بالاتر از نان سبوس‌دار است و در آن تمام سه بخش دانه گندم وجود دارد. این نان اگر به روش درست تهیه شود؛ نانی است که پروتئین و کلسیم و آهن خوبی دارد و می‌تواند کارکرد طبیعی دستگاه گوارش را بهبود ببخشد.
وی با اشاره به سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی افزود: سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی در سال ۱۴۰۲ ابلاغ شد و یکی از اهداف اصلی آن بهبود کیفیت و سلامت نان بود.

newsQrCode
ارسال نظرات