بررسی راهکارهای کمک به رفع ناترازی انرژی با احداث نیروگاه‌های خورشیدی در البرز

رئیس کمیسیون صنعت‌ومعدن اتاق بازرگانی البرز با اشاره به برگزاری جلسات متناوب و هفتگی در استان برای بررسی راهکارهای کمک به رفع ناترازی انرژی، به‌ ویژه در حوزه تولید، گفت: انتظار می‌رود که هر چه زودتر واگذاری یک‌هزار هکتار اراضی تخصیصی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در البرز تعیین تکلیف شود
رئیس کمیسیون صنعت‌ومعدن اتاق بازرگانی البرز با اشاره به برگزاری جلسات متناوب و هفتگی در استان برای بررسی راهکارهای کمک به رفع ناترازی انرژی، به‌ ویژه در حوزه تولید، گفت: انتظار می‌رود که هر چه زودتر واگذاری یک‌هزار هکتار اراضی تخصیصی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در البرز تعیین تکلیف شود
کد خبر: ۵۲۷۸

به گزارش جام جم البرز؛ «سید محمدباقر رضوی تقوی» رئیس کمیسیون صنعت‌ومعدن اتاق بازرگانی البرز در نوزدهمین نشست این کمیسیون با اشاره به مشکل بحران انرژی و اهمیت توجه به مسئله ناترازی آن در کشور، اظهار کرد: به دلیل حساسیت و اهمیت موضوع و پرداختن به مشکلات فعالان اقتصادی بخش خصوصی البرز در حوزه انرژی، طبق مصوبه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان مقرر شد که به صورت هفتگی جلساتی مرتبط با این مبحث در اتاق بازرگانی برگزار شود.
رئیس کمیسیون صنعت‌ومعدن اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه تدابیر کنونی دولت برای مدیریت انرژی و رسیدگی به ناترازی دیر عملیاتی شده است، گفت: به دلیل مشکلات ناشی از قطعی برق لطمه زیادی به بخش تولید و صنعت وارد شده و باید قبل از وقوع این رخداد برای آن چاره‌اندیشی می‌شد.

حمایت از تشکیل تعاونی‌ها برای تولید انرژی خورشیدی در البرز

وی با این توضیح که برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با سه مسئله مواجه هستیم، گفت: اولین مورد تخصیص زمین و دومین و سومین مسئله تخصیص منابع مالی و ثبت سفارشات متقاضیان است. از نظر تأمین منابع مالی، دولت یک عدد نسبتاً مناسبی را برای این کار کنار گذاشته است و از احداث نیروگاه‌های خورشیدی در قالب تشکیل تعاونی‌ها حمایت می‌کنند. در خصوص موضوع ثبت سفارش متقاضیان نیز در هماهنگی‌های استانی با نهاد‌های متولی مقرر شد که برای استفاده از پنل‌های خورشیدی با مشکل زمین مواجه نشوند.
رضوی بیان کرد: در مورد تخصیص زمین مناسب برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی نیز به همت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری و شرکت توزیع نیروی برق البرز و ساتبا، حدود ۷۰۰ هکتار به این امر تخصیص داده شده، اما برای استفاده از ۳۵۰ هکتار از این اراضی مشکلاتی وجود دارد که باید حل‌وفصل شود. همچنین مقرر است که تا پایان سال جاری حدود یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر نیز به سطح اراضی تخصیصی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در البرز افزوده شود.
وی با بیان اینکه براساس اعلام مسئولان استان، میزان مصرف برق در البرز یک‌هزار و ۶۰۰ مگاوات است، افزود: میزان ناترازی برق نیز با توجه به تولید و مصرف، حدود ۲۰۰ مگاوات اعلام شده است و برای کمک به جبران بخشی از این کسری، مقرر شد که مجموعه‌های تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان در قالب تشکیل تعاونی‌هایی از متقاضیان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت تولید ۵۰ تا ۱۰۰ مگاوات اقدام کنند. اولین شهرک پیش‌قدم در این مورد، شهرک صنعتی کوثر است که مقرر شده جلسه‌ای با مدیران و صنعتگران این مجموعه داشته باشیم.

بررسی چالش‌ها

وی افزود: از سوی دولت اعلام شده است که ۵میلیارد دلار برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کنار گذاشته شده و ثبت سفارش‌ها و دیگر کار‌های مربوط به آن نیز در حال انجام است.
استان‌های متقاضی باید زمین‌های شناسایی شده برای این مورد را به دولت معرفی و بر این اساس از منابع مالی تخصیصی، بودجه لازم را دریافت کنند، در اقدام بعدی طی ارسال نامه‌ای خطاب به استاندار البرز باید خواستار آن شویم که دستور قاطعی به منظور پیگیری تعیین تکلیف واگذاری یک‌هزار هکتار اراضی تخصیصی احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان از دستگاه‌های متولی صادر شود.

newsQrCode
ارسال نظرات