سعی بر آن داریم که صدایی برای حق خواهی بی صدایان شویم

از زمانی که خداوند جهان را خلق کرد برخی افراد به دلیل زیاده خواهی همیشه هم خودشان را دچار مشکل می‌کنند و گاهی اطرافیان خود را هم با خود به مشکلات می‌کشانند؛ هر چند دنیا پیشرفت می‌کند لیکن مشکلات در زمینه‌های مختلف هم زیاد می‌شود.
گاهی افراد به دلیل نداشتن آگاهی از مسائل قانونی به مشکل بر می‌خورند و اگر در کار و زندگی خود یک مشاور و وکیل در کنار خود داشته باشند به راحتی بخش عمده‌ای از مشکلات قانونی قابل پیشگیری خواهد شد.
حجم زیاد پرونده‌های مختلف در دادگاه‌ها نشان از عدم آگاهی عموم مردم نسبت به قوانین ویا اعتماد کاذبی که مردم به یکدیگر دارند، میباشد.
افتخار هم صحبتی با یکی از وکلای محترم و با تجربه را داشتیم که توجه شما را به بخشی ازاین مصاحبه جلب می‌نماییم.
از زمانی که خداوند جهان را خلق کرد برخی افراد به دلیل زیاده خواهی همیشه هم خودشان را دچار مشکل می‌کنند و گاهی اطرافیان خود را هم با خود به مشکلات می‌کشانند؛ هر چند دنیا پیشرفت می‌کند لیکن مشکلات در زمینه‌های مختلف هم زیاد می‌شود. گاهی افراد به دلیل نداشتن آگاهی از مسائل قانونی به مشکل بر می‌خورند و اگر در کار و زندگی خود یک مشاور و وکیل در کنار خود داشته باشند به راحتی بخش عمده‌ای از مشکلات قانونی قابل پیشگیری خواهد شد. حجم زیاد پرونده‌های مختلف در دادگاه‌ها نشان از عدم آگاهی عموم مردم نسبت به قوانین ویا اعتماد کاذبی که مردم به یکدیگر دارند، میباشد. افتخار هم صحبتی با یکی از وکلای محترم و با تجربه را داشتیم که توجه شما را به بخشی ازاین مصاحبه جلب می‌نماییم.
کد خبر: ۵۵۳۸

لطفا خودتان را معرفی بفرمایید:
لیلا حامدی نیک وکیل پایه یک دادگستری با رتبه یک آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری البرز در سال ۹۷ می‌باشم که حدود ۶ سال است در حوزه وکالت فعالیت دارم.
سرکار خانم حامدی نیک اصالتا از استان تهران هستند و به همین جهت مقداری با این شهر آشنا می‌شویم.
چه انگیزه‌ای باعث شد که حضرت عالی این حرفه را به عنوان یک شغل انتخاب نمایید؟
از نوجوانی به این شغل علاقمند بودم؛ زیرا هر انسانی ذاتش او را به هدفی فرا می‌خواند و ذات من مرا به عدالت فراخواند و من همواره در هر محیطی قرار میگرفتم اگر احساس می‌کردم جایی عدالت زیر پا گذاشته می‌شد یا حق کسی تضییع می‌شد، نسبت به آن موضوع اعتراض می‌کردم تا عدالت برقرار بشود.
همین روحیه انسانی بنده را به سمت این شغل و حرفه سوق داد و امروز باافتخار اعلام می‌کنم که باعشق وارد این حرفه شدم وبه لطف خدا اکثر پرونده‌هایی که در دست داشتم با موفقیت انجام شده است.
اگر به گذشته بازگردید باز هم وکالت را انتخاب خواهید کرد؟
حقیقتا وکالت با کاراکتر من سازگار است، حتی علی رغم اینکه تنش‌های این حرفه زیاد می‌باشد، بنده به راحتی مدیریت می‌کنم و مشکلی در کار ندارم، چرا که روحم با هر چالش استواری بیشتری پیدا می‌کند و قدرت روحی‌ای که حرفه وکالت به مرور برای من ایجاد می‌کند منتهی به حصول رضایت شخصی برای من میگردد. وکالت با روحیات من سازگار است و هیچ شغل دیگری مرا ارضا نمی‌کند؛ بنابراین در صورت بازگشت به گذشته هم قطعا وارد همین حرفه خواهم شد و فکر شغل دیگری را در سر نخواهم داشت.
مسائل و مشکلاتی که در حیطه شغلی شما وجود دارد رامطرح بفرمایید؟
درحال حاضر از میان مسایل و مشکلات متعدد موجود می‌توان به برخی قوانین جدیدی که تصویب می‌شود اشاره کرد؛ از جمله قانون تسهیل که منجر به کاهش سطح علمی در فضای وکالت می‌گردد که در نهایت متضرر از این قانون مردم هستند و از سوی دیگر امنیت شغلی اشخاصی را که در آینده وارد حرفه وکالت می‌گردند به مخاطره می‌اندازد؛ از دیگر موارد می‌توان به دادگاه‌های نوظهوری موسوم به دادگاه صلح که تشکیل شده است، اشاره کرد؛ که حجم دعاوی مطروحه دردادگاه‌های حقوقی راکمتر کرده ولی، چون هنوز تعدادی از شعبات، قضاتشان مشخص نشده یا بطور کامل مستقر نشده اند؛ منتهی به این شده است که بعضا اوقات رسیدگی خیلی طولانی شود وحتی دعاوی غیر ترافعی مانند صدور گواهی انحصار وراثت با اطاله دادرسی و رسیدگی مواجه گردیده است.
به طور کلی یکی از مشکلات اساسی ما درحل حاضر، تراکم بالای پرونده‌ها وعدم وجود شعبات دادگاه‌ها و قضات به تعداد کافی است که باعث شده است اوقات رسیدگی و به طور کلی روند رسیدگی قضایی طولانی بشود و ما در این خصوص مداوما باید پاسخگوی گلایه‌ها و انتقاد موکلین باشیم که کاملا محق هستند ولی موارد این چنینی از اختیار ما خارج است.
وجود یک وکیل خانوادگی چقدرمی‌تواند دادگاه‌ها را خلوت کند؟
قطعا خیلی تاثیرگذار است. اگر درهر قراردادی حتی ازدواج و روابط انسانی با یک وکیل مشورت کنید دعاوی به طرز چشمگیری کاهش میابد؛ به تعبیر دیگر درصورت مشورت قبلی با وکیل از طرح دعوی پیشگیری می‌شود و حتی در صورت نیاز به طرح دعوی هم به دلیل تنظیم قرارداد‌های صحیح فیمابین اشخاص که به طور کامل تضمین کننده حقوق ایشان باشد، حقوق قانونی اشخاص خدشه دار نمی‌گردد که صددر صد برای اشخاص بهترازدرگیر شدن در روند بعضا فرسایشی و طولانی قضایی میباشد. به مردم مثل هر وکیل دیگری اکیدا توصیه می‌کنم هرچند اصل بر حسن نیت اشخاص است، لیکن روابط خود را بر مبنای قرارداد‌های شفاف استوار سازید نه اعتماد.
حیطه فعالیتی شما در کدام فیلد تخصصی وکالت است؟
اغلب وکلا در سال‌های ابتدایی کاری خود در فیلد‌های مختلف فعالیت می‌کنند تا فیلد مورد علاقه خود را پیدا کنند، من هم مانند وکلای دیگر درفیلد‌های حقوقی، خانواده و کیفری فعالیت می‌کنم.
ولی علاقمندی و توانمندی خود را در حوزه ملکی و کیفری می‌بینم و موفقیت‌های بیشتری در این فیلد‌ها دارم و احساس می‌کنم با روحیات من سازگاری بیشتری دارد.
عدم اطلاعات کامل برای یک پرونده از طرف موکلین چقدر تاثیردرروند دادگاه خواهد داشت؟
صداقت موکلین و مطلع کردن وکیل از کل ماوقع، نقش اصلی را برای گرفتن نتیجه مثبت دارد.
هر قدر که اطلاعات ما کاملتر باشد بهتر می‌توانیم در روند کلی پرونده تاثیر گذار باشیم؛ و از قبل تدارک دفاعی لازم را در این خصوص فراهم کنیم و در جلسه رسیدگی با مطالب ناگفته موکل مواجه نگردیم و غافلگیر نشویم؛ لذا به موکلین توصیه می‌کنم که همه اطلاعات و مدارک را در اختیار وکیل خود قرار بدهند و اجازه بدهند وکیل در خصوص نحوه استفاده از آنها تصمیم بگیرد.
آیا شما در شهر‌های دیگر هم به اشخاصی که وکیل نیاز دارند ارائه خدمات خواهید داشت؟
حیطه فعالیت بنده در شهر کرج می‌باشد و بعضاً در تهران هم فعالیت می‌کنم و در شهرستان‌ها بسته به نوع پرونده و رفت و آمدی که باید داشته باشد پرونده قبول می‌کنم؛ البته به اشخاص توصیه می‌کنم اگر می‌توانند از وکلای شهر خود استفاده کنند که هزینه کمتری برای آنها داشته باشد.
در بعضی از شهر‌ها قومیتی وجود دارد که وکیل؛ مشاورو قاضی و همه با هم نسبت دارند و حضور وکیل خارج از استان می‌تواند تاثیرگذارتر باشد در این مورد نظر خود را بفرمایید؟
بنده درزمان مشاوره طبق رویه دادگاه‌های کرج و تهران پرونده را بررسی و نظر خودم را خواهم گفت. امکان دارد رویه دادگاه‌های هر استان فرق داشته باشد که ما اینجا دو بحث داریم ۱: بحث قانون ۲: بحث رویه که ممکن است رویه حتی از این شعبه با شعبه دیگر متفاوت باشد؛ به همین خاطر توصیه من این است که وکلایی که در هر استان فعالیت می‌کنند مسلماً به رویه دادگاه‌های آنجا آشناتر هستند و مشورت با ایشان و انجام امور حقوقی از طریق ایشان قطعاً به نفع موکل می‌باشد.
نحوه پرداخت حق الوکاله چگونه خواهد بود؟
با توجه به وضعیت اقتصادی مردم مسلماً توافقی این کار را انجام می‌دهم؛ چون برای من اولویت همیشه در کارم رفع مشکل پیش امده که نیازبه وکیل شده می‌باشد وبعد موضوع مالی است و قطعا شرایط اشخاص را در نظر خواهم گرفت.
برای نتیجه گرفتن در پرونده‌ها اگر موفقیت در پرونده چند درصد باشد آن پرونده را قبول خواهید نمود؟
بنده حتما از قبل ودر زمان مشاوره به اشخاص خواهم گفت که احتمال نتیجه گرفتن و ریسک‌های پرونده به طور تقریبی به چه صورت و چند درصد می‌باشد. ودرصورت تمایل موکل با علم به همه جوانب پرونده، بنا به معیار‌های گزینشی خود در خصوص شخصیت موکل و ماهیت پرونده ورود می‌کنم. با این حال حتما اگر درصد قابل توجهی به نتیجه مطلوب ختم شود قبول خواهم
کرد مگر اینکه متوجه شوم این پرونده اصلا نتیجه نخواهد داشت یا حق با طرف مقابل می‌باشد.
امکان قبول کردن وکالت معاضدتی را خواهید داشت؟
من برای خودم سالیانه سهمیه‌ای را (میزان مشخصی) مشخص کرده‌ام و پرونده‌هایی که برای بنده مستلزم هزینه‌های زیادی از حیث پرداخت مالیات و ... نباشد به شرط واجد شرایط بودن قبول خواهم کرد.
آیا شما مشاور تلفنی هم خواهید داشت؟ و ایا مستلزم هزینه می‌باشد؟
بله مشاوره تلفنی هم با تعیین وقت قبلی دارم، مشاوره اعم از حضوری و تلفنی با وکیل دادگستری مستلزم صرف هزینه است چراکه وکالت کسب و کار نیست وحرفه‌ای است در راستای احقاق حق و برقراری عدالت؛ لذا شأن آن باید حفظ شود.
ناگفته‌های زندگی:
بنده در دستاورد‌های اندکی که داشته ام، مدیون پدر و مادرم هستم. حتی الان که وکیل هستم در واقع این مسیری است که با توجه به استعداد و توانایی ام مادرم مرا به آن ترغیب کرده و والدینم جزء والدینی بودند که اهتمام و تلاش زیادی جهت شناسایی استعداد فرزندشان کردند.
سرکار خانم لیلا حامدی نیک توصیه خود را به علاقه‌مندان به این حرفه اینگونه مطرح فرمودند:
من توصیه می‌کنم اگر واقعاً به این شغل علاقمند هستند و عشقش را دارند، وارد این حرفه شوند در غیر این صورت وارد نشوند؛ چون سختی‌ها و چالش‌هایی که در این حرفه وجود دارد باعث می‌شود تا اشخاص غیر علاقه‌مند از پا در بیایند و درادامه از طی این مسیر منصرف شوند و وقتشان به هدر رود.
راه‌های ارتباطی:
تلفن، واتساپ، تلگرام ۰۹۱۲۹۷۵۲۵۴۸
آدرس:
استان البرز، کرج، گلشهر، چهارراه گلزار غربی، روبروی بانک ملت، ساختمان دفتر خدمات قضایی، بلوک دوم، طبقه دوم، دفتر وکالت لیلا حامدی نیک

newsQrCode
ارسال نظرات