با تغییر نام؛ هویت یک منطقه را به تاراج نبریم

هر اسم و نامی تاریخ و هویتی به همراه خود دارد، به ویژه اگر این نام بر محله و یا مکانی اطلاق شود که آن نام هویت جمعی به همراه دارد.
هر اسم و نامی تاریخ و هویتی به همراه خود دارد، به ویژه اگر این نام بر محله و یا مکانی اطلاق شود که آن نام هویت جمعی به همراه دارد.
کد خبر: ۵۸۷۰

در چند صد ساله اخیر که پای استعمارگران به منطقه باز شد برای از هم گسیختگی فرهنگی میان اقوام مختلف فلات ایران جعل اسامی و نام‌های من درآوردی باب شد و این تغییر نام شکاف عظیمی میان این اقوام به وجود آورد که بارزترین این اقدام اطلاق نام افغانستان بر بخشی از خاک خراسان بزرگ است یا نامگذاری آسیای میانه بر ماوراءالنهر یا اطلاق آذربایجان بر سرزمین‌های شمال رود ارس که به اران مشهور بوده است. کوتاه کلام اینکه در حوزه فرهنگی شهر کرج، برغان و کردان نیز نادانسته و ناخواسته چنین اقدامی صورت گرفته که از آن باید به عنوان تاراج هویت فرهنگی یاد کرد.
عده‌ای با انتخاب نام‌ها و اسامی نامانوس هویت یک منطقه روستایی که بر اثر تحولات سیاسی و افزایش جمعیت به شهر ارتقا پیدا کرده هویت جمعی آن منطقه را به نابوی کشانده اند، به عبارتی بد سلیقگی و کج سلیقگی تا بدان جا راه یافته که به عنوان مثال دو روستای قلعه و چندار که هویتی چندصد ساله در منطقه خود دارند در چند سال اخیر با نام جدید و نامسمای کوهسار در نقشه سیاسی شهرستان چهارباغ در حال خودنمایی است.
اگر بگوییم با این حرکت هویت یک منطقه به تاراج رفته سخن گزافه‌ای نگفته ایم، تاراج هویت یک منطقه فقط تخریب فیزیکی نیست بلکه تغییر یا از بین رفتن عناصر فرهنگی، تاریخی و اجتماعی یک شهر نیز است که این پدیده ممکن است به دلایلی نظیر توسعه شهری، مهاجرت، تغییرات اقتصادی و اجتماعی، یا سیاست‌های نادرست شهری رخ دهد، مضاف بر این انتخاب اسامی نامأنوس برای محله‌ها یا روستا‌ها می‌تواند به تضعیف احساس تعلق و هویت اجتماعی ساکنان آنجا منجر شود.
اکنون که به هر دلیلی از جمله توسعه شهری، مهاجرت، تغییرات اقتصادی، سیاست‌های نادرست یک نامگذاری ناصحیح صورت گرفته به جاست با توجه به نیاز‌ها و خواسته‌های جامعه محلی نام قلعه و چندار به شهری که شکل گرفته تغییر پیدا کند چراکه این کار می‌تواند به حفظ هویت اجتماعی و فرهنگی کمک کند و احساس تعلق را در ساکنان تقویت کند.

newsQrCode
ارسال نظرات