![آقایان مسئول؛ لطفا مترو کرج را گردن بگیرید!](/files/fa/news/1403/5/3/14665_505.jpg)
شاید برای خواننده قابل باور نباشد که عدهای برای محاسبه نشدن قیمت حاملهای انرژی به هر کاری دست میزنند و حتی کنتورهای خود را نیز دست کاری میکنند که این اقدامات برای کنتورخوان، کار را دشوار میکند، اما در واقع با مهارتی که کنتورخوانان در شغل خود به دست آوردهاند آنان به نحو احسن به وظیفه خود عمل میکنند و اجازه ضایع شدن ذرهای از حقوق بیت المال را به سودجویان حاملهای انرژی نمیدهند.
سخن این نوشتار با شرکتهای دانش بنیان است که تا چه اندازه توانستهاند با استفاده از تکنولوژی و خلاقیتهایی که دارند در این زمینه منشا تغییرات باشند و بنا داریم در حد بضاعت برای تسهیل کنتورخوانی و تغییراتی که در کنتورها باید ایجاد شود پیشنهاداتی داده شود.
به نظر میرسد با هوشمند شدن ابزارهای مورد استفاده بشر، زمان آن رسیده که برای محاسبه حاملهای انرژی از کنتورهای هوشمند استفاده کرد، استفاده از کنتورهای دیجیتال و هوشمند قادر به جمعآوری دادهها بهصورت خودکار و آنلاین هستند، با نصب این کنتورها، نیاز به خواندن دستی کنتور و احتمال خطای انسانی بهطور قابل توجهی کاهش مییابد.
سیستمهای مدیریت داده از دیگر روشهایی است که میتواند مورد استفاده قرار گیرد، استفاده از نرمافزارهای پیشرفته برای تجزیه و تحلیل دادههای کنتور میتواند فرایند جمعآوری و پردازش اطلاعات را بهبود بخشد. این سیستمها میتوانند بهصورت خودکار انحرافات و ناهنجاریها را شناسایی کنند.
فناوری اینترنت اشیا (IoT) از دیگر ابزارهایی است که در این راستا میتوان استفاده کرد، چند سالی است که وقتی مراجعه کننده وارد یک مکان تاریخی میشود با اتصال اینترنتی با تراشهای که به این منظور در آن مکان جاگذاری شده اتصالات مربوط به آن مکان در دسترس است، در واقع با اتصال کنتورها به اینترنت و استفاده از حسگرهای هوشمند، میتوان دادهها را بهصورت بلادرنگ دریافت و پردازش کرد.
پیرامون اپلیکیشنهای موبایل باید متذکر شد، چند سالی است کنتورخوانان با استفاده از نرم افزار در حال ثبت و خوانش کنتور هستند، اما با توسعه اپلیکیشنها میتوان به مشترکان اجازه داد تا میزان مصرف خود را مشاهده کنند و در نهایت بهصورت آنلاین صورتحساب خود را پرداخت کنند.
فی الواقع با توجه به اهمیت مدیریت حاملهای انرژی و ارزان بودن آن در ایران، به نظر میرسد در این زمینه متخصص باید به مرحلهای برسد و کنتورها را طوری طراحی کند تا با کوچکترین دست کاری نه تنها با ارسال سیگنالهای مخصوص این دستکاری را اطلاع دهد بلکه جریان حامل انرژی (آب، برق و گاز) را قطع کند و به این صورت باید مصرف انرژی و محاسبه آن را مدیریت کرد.
در گفتگوی اختصاصی با دکتر زهرا اعتضادی، مدیرعامل شرکت دیباپوش شاخص مند شد:
در گفتگو با روزبه و رضا فاطمی، بنیانگذاران شرکت، جلوه کرد:
در گفتگو با آقای امیرحسین گنجی، مدیر مجموعه معرفی شد:
در گفتگو با مهندس محمد امین رهدار، مدیرعامل شرکت تبیین کرد: