
این مجموعه هشت سال گذشته تاسیس شده و اولین رستورانی است که غذای شرقی سرو میکند. چون خودم در این رشته تحصیل کرده ام، کاری را ارائه میدهم که در آن فرهنگ سازی انجام شود. دوست دارم مردم کشور با غذاهای مختلف و خواص آنها آشنا شوند. البته بسیاری از غذاهای فست فود مضر هستند، ولی سوشی بسیار پرخاصیت و مفید است.
ایران با اینکه تنوع غذایی زیادی دارد، اما به دلیل عدم حمایتهای لازم صنعت غذای ملی ما در حال فراموش شدن است و کار در این حوزه بیشتر کپی برداری ازغذاهای فرنگی است و چیزی از آداب رستوران رفتن و غذا خوردن نمیدانیم.
درباره کیفیت مواد اولیه در بعضی از موارد میزان مرغوبیت و تازگی بسیار رعایت میشود و با توجه به هزینه میتوانید غذای مناسبی تهیه نمایید و هر رستوران با توجه به کارکرد خود میتواند مواد خوبی را استفاده کند، ولی در چند وقت اخیر به علت بالارفتن قیمت مواد اولیه دچار مشکل شدیم. قیمت غذا با افزایش قیمت متریال آن بالا نمیرود چرا که اگر غذا را گران کنیم از توان خرید مردم خارج است و تعداد مشتری نیز به همان میزان افت میکند.
کلیه مواد اولیه داخل ایران قابل تهیه است و برخی نیز مثل ماهی که در سوشی به کار میرود بسیار گران است و با قیمت دلار افزایش زیادی پیدا میکند و قطعا برای تهیه آن با مشکل روبه رو میشویم. به طور مثال برای کالاها و ارزاقی که از خارج از کشور وارد میکنیم به علت نداشتن سیب سلامت اداره بهداشت مجوز استفاده نمیدهد و در کل مشکلاتمان در این حوزه به صورت ریشهای میباشد.
بزرگترین مشکل ما عدم ثبات قیمتها است و همیشه دغدغه افزایش قیمت مواد اولیه را داریم ما نمیتوانیم قیمت غذا را بالا ببریم، چون توان خرید مردم پایین است و مجبور میشویم از سود خود کم کنیم و این باعث ضرر بنگاه اقتصادی میشود. مشکل بعدی ما عدم هماهنگی بین ارگانهای مختلف است که باعث سردرگمی ما میشود.
متاسفانه یکی از اشتباهاتی که در جامعه رواج دارد این تفکر اشتباه است که مردم تصور میکنند خام خواری برای انسان مشکل ایجاد میکند. مردم عادی اطلاع کافی نسبت به غذا ندارند و با شنیدن اسم سوشی فکر میکنند که با ماهی خام تهیه میشود، ولی لزوما با ماهی خام نیست، میتوان این غذا را با مرغ پخته و یا حتی بدون هیچ پروتئینی، بلکه با برنج و سبزیجات تهیه کرد و یا اینکه با ماهی پخته میتوان آن را طبخ کرد.
به این دلیل که مردم در این زمینه مطالعه ندارند و توریستهای زیادی وارد کشور نمیشود، در نتیجه افراد زیادی غذای ملل گوناگون را نمیشناسند. فقط چند بلاگر اینستاگرام به این منظور به سفرهای خارجی میروند، ولی آنها نیز غذاها را به صورت اشتباه سرو میکنند. سوشی بسیار غنی است و دارای فرهنگ سه هزار و پانصد ساله است. در آن زمان، چون امکان تهیه و نگهداری غذا به آسان فراهم نبود به این روش طبخ میشد. متاسفانه مردم ما خیلی اهل مطالعه نیستند و سرانه خواندن کتاب در کشور بسیار پایین است. در نتیجه اطلاعات کافی ندارند و معمولا افراد مسن حاضر نیستند غذای جدید را آزمایش کنند و نوجوانان و جوانان از غذاهای جدید استقبال بیشتری میکنند.
امیدوارم شما به عنوان یک رسانه بتوانید فرهنگ غذاهای مختلف در کشور را ترویج نموده و نسبت به افزایش سرانه مطالعه اقدام کنید. افراد باید آداب رستوران رفتن را بدانند و اگر قرار است غذایی را سفارش بدهند باید اصول اولیه آداب غذا و سرو آن رعایت شود. متاسفانه اکثر افرادی که در این حوزه کار میکند به فکر درآمدزایی بوده و به دنبال فرهنگ سازی نیستند.
طی گفتگو با حسین مومنی، مدیرعامل شرکت معماری معرفی شد:
علی راوند، مدیر اجرایی مجموعه تبیین کرد:
علی راوند، مدیر اجرایی مجموعه گروه فنی مهندسی راوند:
دکتر سحر تهامی، مدیریت باشگاه ورزشی ست تاکید کرد: