معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی:

موفق‌ترین استان در زمینه برنامه و بودجه دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز است

بیست و دومین جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با حضور محمدهادی همایون، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی (نماینده رییس دانشگاه ازاد اسلامی)، علی منتظری رئیس جهاد دانشگاهی کشور، حسین کلانتری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، حجت‌الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم‌زاده، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز و سایر اعضای اصلی و مدعو هیأت امنا، در سالن جلسات شهید رئیسی واحد کرج برگزار شد.
بیست و دومین جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با حضور محمدهادی همایون، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی (نماینده رییس دانشگاه ازاد اسلامی)، علی منتظری رئیس جهاد دانشگاهی کشور، حسین کلانتری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، حجت‌الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم‌زاده، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز و سایر اعضای اصلی و مدعو هیأت امنا، در سالن جلسات شهید رئیسی واحد کرج برگزار شد.
کد خبر: ۷۸۲۷

به گزارش جام جم البرز، محمدهادی همایون در این جلسه با اشاره به جایگاه والای شهدا در انقلاب اسلامی اظهار داشت: این جلسه در حالی برگزار می‌شود که شهدای بزرگی را تقدیم انقلاب اسلامی و میهن عزیزمان کرده‌ایم و سرمایه‌گذاری سنگینی در اردوگاه عالم ملکوت انجام داده‌ایم؛ ان‌شاءالله این شهدا راه جهان را باز کنند و ما را از این وضعیت دشوار و تنگنای شدید نجات داده و به روز موعود برسانند.

وی با یادآوری سنت شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی گفت: ایشان هر سال جلسات بودجه را با بررسی بودجه استان البرز آغاز می‌کردند، چرا که این استان همواره منظم‌تر، مرتب‌تر و جدی‌تر از سایر استان‌ها در فرآیند‌های برنامه‌ریزی و مالی عمل کرده است. امسال نیز به همان ترتیب، جلسات بودجه را با استان البرز آغاز می‌کنیم.

دکتر همایون با تقدیر از عملکرد استان البرز در حوزه بودجه، افزود: در حال حاضر، موفق‌ترین استان در زمینه برنامه و بودجه، استان البرز است که بخش عمده این موفقیت، مرهون توانمندی‌های مدیریتی دکتر کلانتری است. البته سایر استان‌های ما با مشکلات بسیار جدی‌تری مواجه هستند.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در ساختار اداری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در برابر موفقیت‌هایی از این دست، باید اذعان کرد که رؤسای دانشگاه در استان‌هایی همچون البرز با جریان عظیمی از بروکراسی (تشریفات اداری) پیچیده و درهم‌تنیده مواجه هستند و شهید دکتر طهرانچی نیز تا آخرین روز‌های عمر خود با این مسئله دست به گریبان بود.

همایون در ادامه با اشاره به دیدار خود با شهید دکتر طهرانچی پیش از شهادت وی افزود: عصر چهارشنبه‌ای که خدمت ایشان بودم، درباره همین موضوعات صحبت می‌کردیم. ایشان می‌گفت: هر کاری که شروع می‌کنم، به مانعی دیگر برخورد می‌کنم و ناچارم کار جدیدی را برای رفع آن مانع آغاز کنم؛ این شبکه‌ای پیچیده از بروکراسی (تشریفات اداری) است که به‌راستی اصلاح آن بسیار دشوار است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: خوشبختانه مدیران حاضر در این جلسه، هر یک مسئولیت سازمانی مهمی را بر عهده داشته و دارند و به خوبی می‌دانند که اصلاح ساختار سازمانی، به‌ویژه در حوزه فرهنگ سازمانی، یکی از دشوارترین چالش‌هاست. با این حال، یکی از حوزه‌های نوآوری و تحول در دوران مدیریت شهید دکتر طهرانچی، تلاش برای رفع همین گره‌های اداری بود؛ هرچند هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم، اما پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده و این مسیر باید ادامه یابد.

حسین کلانتری در این جلسه با تسلیت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) و گرامی‌داشت یاد و خاطره شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی، بر لزوم تحول ساختاری و اقتصادی در دانشگاه‌ها تأکید کرد.

وی با اشاره به شخصیت علمی و مدیریتی شهید دکتر طهرانچی، او را استادی تمدن‌ساز، مدیری تحول‌خواه و الگویی الهام‌بخش توصیف کرد و افزود: راهی که ایشان برای تعالی دانشگاه آزاد اسلامی گشودند، امروز با تعهد و انگیزه‌ای مضاعف در استان البرز دنبال می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در ادامه با بیان اینکه تحول در نظام دانشگاهی بدون تحول در الگوی اقتصادی ممکن نیست، تأکید کرد: دانشگاه‌های موفق دنیا، دیگر متکی به شهریه نیستند. از دانشگاه MIT تا آکسفورد و حتی دانشگاه ملی سنگاپور، همه از طریق مدل‌های درآمدزای پایدار و متنوع به استقلال مالی رسیده‌اند.

این استاد تمام دانشگاه با ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده در استان البرز برای تنوع‌بخشی به سبد درآمدی دانشگاه، گفت: از گسترش پروژه‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی و قرارداد‌های صنعتی تا تجاری‌سازی فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین بهره‌برداری از ظرفیت فضا‌های فیزیکی دانشگاه، گام‌هایی برای کاهش وابستگی به شهریه برداشته شده است.

کلانتری در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش جمعیت دانشجویی استان از ۳۴ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ به ۵۸ هزار نفر در سال جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به توسعه واحد‌های دانشگاهی در فردیس، طالقان، هشتگرد و نظرآباد و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پردیس محمدشهر، دستیابی به جمعیت ۶۶ هزار دانشجو در آینده نزدیک کاملاً امکان‌پذیر است.

وی اعلام داشت: تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی در استان بالغ بر ۸ هزار نفر است. همچنین، دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز دارای ۱۸ استاد تمام، ۵۷ دانشیار، ۳۷۳ استادیار، ۶ مربی، و ۷۰ عضو هیئت علمی وابسته است. علاوه بر آن، ۱۲۶۰ دستیار آموزشی (دانشجویان دکتری شاغل به تدریس) نیز در سیستم فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از تحقق ۱۰۸ درصدی بودجه سال جاری خبر داد و گفت: درآمد مصوب امسال ۱۳۰۰ میلیارد تومان مصوب بود که عملکرد واقعی به ۱۴۲۹ میلیارد تومان رسید. همچنین هزینه‌ها با کاهش قابل توجه، از ۹۱۲ میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده به ۷۴۰ میلیارد تومان رسید.

کلانتری ادامه داد: برای سال آینده بودجه‌ای معادل ۲۲۰۰ میلیارد تومان و هزینه‌ای برابر با ۱۳۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که نشان‌دهنده شکاف مثبت درآمد–هزینه است و این منابع می‌تواند در پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای، سرمایه‌گذاری شود.

در بخش دیگری از جلسه، دکتر کلانتری به پروژه‌های پیش‌بینی‌شده برای استفاده از مازاد درآمد‌ها اشاره نمود و بیان داشت: احداث ساختمان ۱۰ هزار مترمربعی آموزشی در مجتمع دانشگاهی کرج، توسعه گلخانه هیدروپونیک واحد کرج، ساخت هنرستان مهارتی جدید با طراحی ویژه، خریدو یا ساخت ساختمان آموزش‌های کوتاه‌مدت در کرج، بازسازی رستوران‌های دانشگاه، احداث مسکن برای اعضای هیئت علمی و کارکنان، توسعه مراکز نوآوری و سرا‌های فناوری، راه‌اندازی کلینیک خودرویی و گلخانه در هشتگرد، فعال‌سازی حوزه دام، طیور و آبزیان در طالقان، ساخت مرکز نان کامل در نظرآباد، خرید ساختمان آموزشی در شهر فردیس و توسعه فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و کارآفرینی از جمله این پروژه‌ها می‌باشند.

این استاد تمام دانشگاه در بخش پایانی گزارش خود، به تخصیص ۱۰.۶ میلیارد تومانی برای فعالیت‌های فرهنگی، ۵.۵ میلیارد تومانی برای فعالیت‌های ورزشی دانشجویان اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که انشاالله در فعالیت‌های تاثیر گذار هزینه شود.

کلانتری در پایان سخنان خود با تأکید بر عزم جدی مجموعه استان برای تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی البرز به دانشگاهی پیشرو، تولیدمحور و الهام‌بخش در سطح ملی و بین‌المللی، خواستار حمایت جدی سازمان مرکزی در تحقق پروژه‌های توسعه‌ای استان شد.

لازم به ذکر است علاوه بر تصویب بودجه سال مالی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، تاسیس " آزمایشگاه پردازش سریع، تاسیس مرکز تحقیقاتی مطالعات میان رشته‌ای سبک زندگی اسلامی ایرانی با تاکید بر جایگاه خانواده، تاسیس شرکت عمرانی با مدیریت اعضای هیات علمی و متخصصان دانشگاهی در واحد کرج، ساخت یا خرید ساختمان آموزش‌های کوتاه مدت، ایجاد گلخانه هشتگرد، تاسیس درمانگاه هشتگرد، راه اندازی پروژه دام، طیور و آبزیان در طالقان، راه اندازی تولید انواع نان کامل در نظرآباد، بهسازی مسجد و فضای محیطی آن در واحد کرج، تاسیس "خانه" "فرهنگ در واحد کرج، راه اندازی پارک" بانی بانوان در واحد کرج، ایجاد ۱۰ فضای فناوری در محیط دانشگاه در واحد کرج، تاسیس مرکز ترویج اثار مقام معظم رهبری در واحد کرج، تاسیس مرکز تحقیقاتی شهدای دانشجوی استان البرز، تاسیس خانه نشریات دانشجویی استان البرز و بررسی تمدید حکم اعضای کمیسیون دائمی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از جمله دستورات این جلسه بود که به تصویب هیات امنای استان رسید.

newsQrCode
ارسال نظرات