خودتان را دوست داشته باشید؛

آرامش حق شماست

این روز‌ها وقتی عمیق به خانواده ها، افراد و به مشکلات خانواده‌ها در زمان حال و زمان‌های دور نگاه میکنیم، متوجه میشویم که مسائل گذشته با مسائل امروز کاملا متفاوت شده است.
امروزه با پیشرفت علم، کار کردن زن و مرد در کنار هم، بالا رفتن سن ازدواج، مشکلات اقتصادی و بیکاری همه با هم فصل جدیدی در خانواده‌ها ایجاد کرده است که دوری از هم
یکی از مهمترین مشکلات این زندگی نوین و جدید است.
اگر چه در ظاهر آسایش بیشتری دیده می‌شود، ولی برای رسیدن به این آسایش نسبی آرامش را ازدست داده ایم و اگر خوب بتوانیم زندگی خود را مدیریت کنیم این مشکل نیز حل خواهد شد.
از آنجایی که برای هر کاری باید به متخصص همان امر مراجعه شود مانیز سعی کرده ایم با یکی از بهترین مشاوران سطح استان نشستی داشته باشیم تا با بررسی بخشی از این مشکلات بتوانیم گره‌ای را باز کنیم. توجه شما را به بخشی از این مصاحبه جلب میکنیم
این روز‌ها وقتی عمیق به خانواده ها، افراد و به مشکلات خانواده‌ها در زمان حال و زمان‌های دور نگاه میکنیم، متوجه میشویم که مسائل گذشته با مسائل امروز کاملا متفاوت شده است. امروزه با پیشرفت علم، کار کردن زن و مرد در کنار هم، بالا رفتن سن ازدواج، مشکلات اقتصادی و بیکاری همه با هم فصل جدیدی در خانواده‌ها ایجاد کرده است که دوری از هم یکی از مهمترین مشکلات این زندگی نوین و جدید است. اگر چه در ظاهر آسایش بیشتری دیده می‌شود، ولی برای رسیدن به این آسایش نسبی آرامش را ازدست داده ایم و اگر خوب بتوانیم زندگی خود را مدیریت کنیم این مشکل نیز حل خواهد شد. از آنجایی که برای هر کاری باید به متخصص همان امر مراجعه شود مانیز سعی کرده ایم با یکی از بهترین مشاوران سطح استان نشستی داشته باشیم تا با بررسی بخشی از این مشکلات بتوانیم گره‌ای را باز کنیم. توجه شما را به بخشی از این مصاحبه جلب میکنیم
کد خبر: ۳۲۱۷

لطفا خودتان را معرفی بفرمایید؟
عاطفه سرزعیم هستم کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، از سال ۱۳۹۸ مشغول فعالیت در حرفه روانشناسی هستم و رویکرد من روانپویشی کوتاه مدت زیر شاخه روانکاوی میباشد.
اصالتا کرجی هستم، دارای یک فرزند دختر هستم که ماما میباشد.

مسائل و مشکلاتی که در حرفه شما وجود دارد را مطرح بفرمایید؟
روانشناسی رشته جالب و جذابی میباشد ولی در کنار این جذابیت مسائل و مشکلاتی هم در کنار خودش دارد.
قبل از هرچیز یک روانشناس باید مهارت کلامی خیلی بالایی داشته باشد تا بتواند با مراجعه کننده ارتباط خوبی بگیرد، اگر هر روانشناسی این مهارت را داشته باشد حدود ۵۰درصد راه را رفته است یعنی ۵۰ درصد درمان انجام شده است.
از مهم‌ترین مشکلات حوزه‌ی کاری ما میتوانم به چند مورد اشاره کنم،
١-یکی از آن‌ها مشکل روانی می‌باشد که در اثر ارتباط با مراجعه کننده‌ها دچارش میشویم، این یک موضوع جدی ست و به همین دلیل نیاز هست که درمانگر خود نیز تحت نظر سوپروایزرش باشد.
٢-مورد دیگر مشکلات اجتماعی و برچسب‌هایی که به روانشناسان زده میشود،
(اینکه گفته میشود روانشناس‌ها خود دیوانه اند). متاسفانه جامعه و مردم متوجه نیستند که این برچسب‌ها چه آسیبی به خودشان وارد میکند، همین جمله مانع مراجعه افرادی که نیاز به روانشناس دارند میشود و همین مراجعه نکردن باعث بدتر شدن اوضاع روانی آن‌ها میشود.
٣-مشکل مهم و جدی دیگر موضوع مالی و هزینه‌ای هست که بابت جلسات درمانی دریافت میشود، کسی نمیداند که یک روانشناس چقدر وقت و هزینه صرف میکند تا بتواند با عشق به یک فرد یا یک بیمار کمک کند، و انرژی که از یک درمانگر حرفه‌ای در جلسات گرفته میشود به هیچ عنوان با هیچ مبلغی جبران پذیر نیست، و کاش که افراد متوجه این موضوع بودند…
٤-موضوع مهم دیگر روانشناس نما‌ها هستند، کسانی که بیشترین آسیب را به هم نوعان خود وارد میکنند. این افراد یا بیسواد هستند یا در حوزه‌ی دیگری تحصیل کرده اند و یا متاسفانه در همین حوزه‌ی روانشناسی تحصیلات دارند. به هر جهت در حال آسیب زدن به این حرفه و جایگاه درمانگر و مهم‌تر اینکه آسیب به افراد هستند.
روانشناسان به اصطلاح زرد بیشترین درآمد را در این حوزه دارند و متاسفانه کمترین تاثیر مثبت و سازنده؟! این افراد نقش رمال و فالگیر دارند نه روانشناس و درمانگر…
نقش رسانه در حل این مشکلات چقدر میتواند تاثیر گذار باشد؟
خیلی زیاد، چون امروزه اکثریت مردم از طریق رسانه دانش خود را بالا میبرند و اکثرا موضوعات را از این طریق دنبال میکنند، اگر رسانه‌ها رسالتی را که بر عهده دارند بتوانند به خوبی انجام دهند قطعا همه صنف‌ها رشد خواهند کرد با توجه به اینکه این شغل دارای اهمیت و ظرافت‌هایی است که باید برای افراد در نظر بگیرند و رسانه‌ها می‌توانند این رشته و این شغل را همانگونه که هست در سطح جامعه معرفی کنند و مردم نیز به رسانه‌ها اعتماد کافی دارند.

چه انگیزه‌ای باعث ورود شما به این رشته پزشکی شد توضیح بفرمایید؟
جذابیت و جالب بودن این رشته مرا جذب خودش کرد و قبل این که بخواهم به دیگران کمک کنم تصمیم داشتم در ابتدا به خودم کمک کنم،
وارد این رشته شدم و متوجه شدم این رشته کاری چقدر می‌تواند در حوزه‌های مختلف زندگی و کاری تاثیرگذار باشد واین مهم باعث شد که اشتیاقم برای این کار بیشتر شود و، چون با عشق و علاقه به این حیطه وارد شدم خیلی زود توانستم با مردم ارتباط موثر برقرار کنم و تا امروز مراجعین زیادی توانسته اند درکنار من و با لطف خدا بسیاری از مشکلاتشان را حل کنند. رضایت مندی، حال خوب و آرامش مراجعین همیشه بزرگترین هدف بنده بوده است، و مهم‌تر اینکه حال خوب مراجعینم همیشه باعث حال خوب من هم بوده است.

دور نمایی که در ذهن خود داشتیددر رابطه با رشته روانشناسی بعد از گذشت ۵ سال فعالیت شما تغییر کرده است یا خیر؟
بله حتی خیلی بهتر و جذابتر از آن چیزی که فکر میکردم بوده و روز به روز علاقه ام به این رشته و کار کردن در این حوزه بیشتر شده است. به نظر من اگر یک رواندرمانگر عاشق شغل و حرفه اش نباشد به هیچ عنوان نمیتواند در این حوزه به فعالیتش ادامه دهد و موفق شود!

سرکار خانم دکتر عاطفه سرزعیم روانشناس و درمانگر توصیه خودرا به عموم مردم اینگونه مطرح فرمودند:
افرادی که به این حوزه علاقه دارند، باید راه‌های سخت این رشته را به جان بخرند و اول خودشان را درمان کنند و از همه مهم‌تر شرایط مالی مناسبی داشته باشند و بعد وارد این رشته شوند، چون بعد از تحصیلات آکادمیک دانشگاه باید از دوره‌ها و کارگاه‌های خصوصی برای دانش بیشتر استفاده کنند که هزینه‌های سنگینی به همراه دارد.

چه افرادی با چه مشکلاتی باید به شما مراجعه کنند؟
افرادی که به روانشناس مراجعه میکنند معمولا افراد سالمی هستند که جامعه و دیگران به آن‌ها آسیب رسانده اند، فردی که دچار اختلال شخصیت و بیمار است اصلا مراجعه نمیکند و نمی‌پذیرد که بیمارست!
ولی به دیگران آسیب میرساند؟!
کسانی که به من مراجعه میکنند درگیر آسیب‌های درونی هستند که معمولا به دوران کودکی آن‌ها برمیگردد.
حوزه کاری بنده مشاوره نوجوان، زوج درمانی و درمان‌های فردی مثل افسردگی اضطراب و وسواس هست که به صورت تخصصی درمان میکنم.

بنده در حال حاضر با تیم ماسو هم کار میکنم، این تیم به زنان و دخترانی که تحت خشونت‌های خانگی و اجتماعی هستند کمک میکند و آن‌ها را تحت پوشش خود قرار میدهد.
جلسات رایگان درمانی برای آن‌ها برگذار میکند و بسیار موثر به درمان آن‌ها میپردازد.
عزیزانی که شرایط مالی مناسبی ندارند و تحت خشونت خانگی و اجتماعی هستند میتوانند در اینستاگرام با این تیم در تماس باشند تا بتوانند از خدمات رایگان و موثر آن‌ها استفاده کنند.
عزیزان میتوانند با شماره من که در انتهای این مصاحبه گذاشته ام تماس بگیرند تا آن‌ها را راهنمایی کنم.
اگر ما بتوانیم رابطه ومشکلات خودرا با نوجوانان حل کنیم و مشکل زوج‌های جوان را از سرراه برداریم آینده آن‌ها رابرای موفقیت در یک مسیر رقم خواهیم زد.

مشاوره قبل ازدواج چقدر میتواند در خوشبختی و آینده افراد تاثیر گذار باشد؟
بسیار زیاد، مهمترین اقدام مشاوره قبل ازدواج و حتی زمانی که یک پسر و دختر که میخواهند وارد یک رابطه شوند باید انجام شود؛ باید قبل استارت رابطه به مشاوره مراجعه کنند تا بتوانند پایه رابطه خود را محکمتر کنند و این مشاوره هست که آینده این رابطه را محکم خواهد کرد.

مشکلات نوجوانان خصوصا در سن بلوغ آیا با مشاوره مورد بررسی قرار میگیرد و باعث کاهش استرس خواهد شد؟
بله اگر نوجوان با خانواده مراجعه کند نتیجه بهتری هم خواهد گرفت و اگر خانواده همکاری نکرد، خود نوجوان میتواند تنها مراجعه کند و از دوران بلوغ و بحران‌هایی که در این دوران وجود دارد آگاهی داشته باشد تا بتواند راحت‌تر با این مشکل کنار بیاید.

با توجه اهمیت شغل و تخصص شما آیا امکان مشاوره به صورت تلفنی ویا آنلاین وجود دارد؟
بله اتفاقا امروزه بیشتر مردم تمایل دارند از جلسات تلفنی و آنلاین استفاده کنند، چون راحت‌تر میتوانند موضوعات خودشان را مطرح کنند.
تمام سعی و تلاش ما این است که بتوانیم مشکلات عموم مردم که نیاز به تخصص ما رادارند برطرف کنیم.
مشکلات روان بسیار دارای اهمیت هستند و ما درمانگران باید کاملا صبورانه به تمام صحبت‌های مراجعین توجه داشته باشیم تا بتوانیم بهترین و موثرترین راهکار‌ها را به آن‌ها ارائه دهیم.
موضوع مهم این است که عزیزان برای رزرو جلسات حتما باید وقت قبلی بگیرند.

سرکار خانم عاطفه سرزعیم روانشناس و درمانگر ارشد بالینی توصیه خودرا به زوجین محترم اینگونه مطرح فرمودند:
همیشه میگویم بهترین درمان در رابطه صحبت کردن است وقتی دو طرف رابطه بتوانند با هم درباره مشکلات شان صحبت کنند، طبیعتا به راحتی میتوانند در رفع مشکلات موفق شوند.
و در صورتی که زوجین نتوانند به راحتی با هم صحبت کنند قطعا با مشکلاتی مواجه خواهند شد که در این صورت:

توصیه اول:
در این موارد به همه زوجین خصوصا زوج‌های جوان توصیه میشود از مشاوره گرفتن با خانواده خود ویا اطرافیان به شدت پر هیز کنند که این موضوع می‌تواند به مشکلات آن‌ها دامن بزند.
یک مشاور بی اطلاع از مسائل علمی و فقط صرفا، چون یکی از اعضاء خانواده هست نمی‌تواند بی طرف و باعلم مشاوره دهد وهمین موضوع را وخیم‌تر خواهد کرد.

توصیه دوم:
اگر زوجین نتوانستند با کلام خود رابطه را بهبود ببخشند با گوشه گیری و دوری ازهم هم نمیتوانند مشکلات را رفع کنند و چه بسا که نتیجه بدتر هم خواهد شد و این کار به طلاق عاطفی خواهد کشید، زوج‌ها مکمل هم هستند و دوری از هم می‌تواند به این موضوع دامن زده و مشکلات جدیدی رادر پی داشته باشد در این موارد حتما به یک مشاور کار بلد و توانمند مراجعه شود و به راحتی موارد مورد بحث مشکل گشایی شوند.

راه‌های ارتباطی:
آدرس مطب:
استان البرز- شهر کرج - نبش خیابان نهم فاز یک - کلینیک ساحل امید
یک روز در هفته در کلینیک و بقیه روز‌های هفته به صورت انلاین و تلفنی درخدمت عموم مراجعین می‌باشم.

اینستا گرام: atefeh_sarzaeim_psychologist

شماره تماس: ٠٩١٢٥٦٥٢٤٩٠

newsQrCode
ارسال نظرات