بیماری‌های خاموش را جدی بگیرید

گاهی بیماری با درد و نشانه ظهور می‌کند و برای رفع درد ویاآثار بیماری مانند لک و جوش ... سریعا به پزشک مراجعه و در خواست درمان می‌کنیم، اما برخی بیماری‌ها متاسفانه بدون دردو نشانه هستند و به همین دلیل زمانی متوجه بیماری خواهیم شد که رشد کرده و تقریبا یا امکان درمان وجود نخواهد داشت ویا به زمان وهزینه خیلی زیادی همراه خواهد شد.
راه کار چیست؟ به راحتی می‌توان با مراجعه روتین و زمان بندی از خیلی بیماری‌های خاموش مطلع و در همان ابتدای بروز بیماری اقدام به درمان کرد.
آیا راه کار بهتری هم وجود دارد؟
برای شناخت و راه کار‌های پیشگیری از بیماری‌های خاموش افتخار هم صحبتی با یکی از پزشکان محترم فوق تخصص غدد نشستی را داشتیم که توجه شما را به بخشی از این مصاحبه جلب می‌نماییم.
گاهی بیماری با درد و نشانه ظهور می‌کند و برای رفع درد ویاآثار بیماری مانند لک و جوش ... سریعا به پزشک مراجعه و در خواست درمان می‌کنیم، اما برخی بیماری‌ها متاسفانه بدون دردو نشانه هستند و به همین دلیل زمانی متوجه بیماری خواهیم شد که رشد کرده و تقریبا یا امکان درمان وجود نخواهد داشت ویا به زمان وهزینه خیلی زیادی همراه خواهد شد. راه کار چیست؟ به راحتی می‌توان با مراجعه روتین و زمان بندی از خیلی بیماری‌های خاموش مطلع و در همان ابتدای بروز بیماری اقدام به درمان کرد. آیا راه کار بهتری هم وجود دارد؟ برای شناخت و راه کار‌های پیشگیری از بیماری‌های خاموش افتخار هم صحبتی با یکی از پزشکان محترم فوق تخصص غدد نشستی را داشتیم که توجه شما را به بخشی از این مصاحبه جلب می‌نماییم.
کد خبر: ۵۴۱۷

لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید:
دکتر ملیحه قدیر فوق تخصص غدد و متابولیسم بزرگسالان ورودی سال ۱۳۸۰ پزشکی دانشگاه ایران هستم و حدود ۲۳ سال است که در حیطه پزشکی فعالیت دارم.
سرکار خانم ملیحه قدیر اصالتا از استان یزد هستند وبه همین جهت مقداری با این استان آشنا می‌شویم.
یزد: شهری در دل کویر و با داشت ساخت معماری کاملا متفاوت با دیگر استان‌ها تقریبا یزد را نام آشنا کرده است با بادگیر‌های بسیار جذاب که توریست‌های زیادی از اقسانقاطع دنیا برای دیدن این بادگیر‌ها و نوع کار آنها به یزد سفر می‌کنند.
یزد با لهجه بسیار زیبایی که دارد به شیرینی‌های این شهر طراوت دیگری را بخشیده است یزد یکی از قدیمی‌ترین شهر‌های کشور است وبا داشتن تاریخچه کهنی که دارد نشان از اصالت و تمدن این شهر می‌باشد.
مکان‌های دیدنی شهر یزد:
باغ دولت آباد؛ میدان امیر چخماق
غذای محلی شهر یزد:
شولی:نوعی آش محلی مختص شهر یزد است
سوغات شهر یزد:
قطاب؛ باقلوا؛ شیرینی‌های یزدی وکیک یزدی
یکی از ویژگی‌های مردمان یزد:
مردم یزد بومی‌گرایی و ناسیونالیست هستند ساده زندگی می‌کنند و بسیار خوش مشرب و مهمان نوازو خونگرم هستند همه خوبی‌های ایرانی‌ها خلاصه شده در مردمان یزد
چه انگیزه‌ای باعث ورود شمابه این حرفه و تخصص شد؟
ترس من همیشه این بود که مادرم به بیماری دیابت دچار شود؛ و کاملا این موضوع ذهن مرا درگیر خودش کرده بود تا آنجای که تمام تلا ش خودم را کردم تا پزشک شوم هرچند یکی از علایق دوران کودکی بنده رسیدن به هدف بزرگ خود که پزشکی بود نیز بیشتر باعث شد وارد این حرفه شوم.
انتخاب اول بنده رشته بیو تکنولوژی بود ولی، چون این رشته در آن زمان جا نیفتاده بود از آن صرف نظر کردم و رشته پزشکی را ادامه دادم و با توجه به اینکه با علاقه و عشق وارد این حرفه شدم خیلی زود توانستم در این جایگاه موفق و خدمات درمانی خوبی را به مراجعین خود بدهم.
مسائل و مشکلاتی که در رشته تخصصی شما وجود دارد را مطرح بفرمایید؟
به نظر بنده در حال حاضر بزرگترین مشکلی که نه تنها من بلکه همکاران بنده در تخصص‌های مختلف نیز با آن دست به گریبان هستند فضای مجازی و تبلیغات و سیع و بعضا نادرست علیه جامعه پزشکی و درمان‌های جایگزین است که امروزه به آن علم کاذب می‌گویند.
متاسفانه هرروز نیز شاهد فراگیر‌تر شدن این گونه درمان‌ها هستیم. بسیاری از بیماران تحت تاثیر تبلیغات این افراد سودجواز انجام درمان درست و به موقع منصرف می‌شوند و متاسفانه صرف نظر از هزینه‌های مالی زیاد باعث از دست رفتن زمان طلایی تشخیص و درمان بسیاری از بیماری از یک طرف و گا‌ها ایجاد عوارض خطرناک و جبران ناپذیری بیماری و دارو‌های جایگزین از طرف دیگر و حتی درمواردی مرگ بیماران هستیم.
مشکل دیگری که جادارد در این جا به آن اشاره کنم کافی نبودن پوشش بیمه‌ای داروهاو بسیاری از درمان‌ها و اقدامات تشخیصی است بخصوص برای اقشار آسیب پذیر جامعه است که به نوعی منجر به محروم شدن آن‌ها ازخدمات می‌شود.
راهکار شما برای رفع مشکلاتی که مطرح فرمودید چیست؟
ساماندهی در فضای مجازی و رسیدگی قضایی با مجرمین و افراد سودجوی که در این فضا برای رسیدن به اهداف اقتصادی از هر راهی کسب درآمد می‌کنند می‌تواند بخشی از این مشکلات را حل کند.
مشاوره و کلاس‌های آموزشی در مدارس توسط افرادی که صلاحیت دارند وحضوردر شبکه‌های مجازی زیرنظر وزارت بهداشت شاید یکی از بهترین راه‌ها برای شناخت و درمان و حتی پیشگیری از بیماری باشد.
نقش رسانه چقدر می‌تواند در اطلاع رسانی و آگاه سازی به مردم تاثیر گذار باشد؟
رسانه‌ها می‌توانند به مردم این آگاهی را بدهند که هرفردی جایگاه خودش را دارد و باید قبل از پذیرفتن نحوه درمان یا دارو از افراد مختلف ابتدا باید از صلاحیت آن افراد و مستند بودن درمانی که ارائه می‌شود مطمئن شد.
بیماران با چه علایمی باید به پزشک مراجعه نمایند؟
معمولا بیماری‌ها به دوقسمت اصلی تقسیم می‌شوند بیماری‌های خاموش وبی علائم و بیماری‌های با علائم
برای بیمار‌های که علائمی دارد مانند درو یا .. که در بدن احساس می‌شود باید به پزشک‌های مرتبط مراجعه و شروع به درمان کرد.
اما مشکل اصلی بیماری‌های بدون علائم و نشانه است که گاهی، چون درد و مشکلی را حسی نمی‌کنیم بنابراین به پزشک مراجعه نمی‌شود و زمانی که بیماری در بدن رشد کرده و کار از کار گذشته به دنبال درمان خواهیم رفت که د راکثر مواقع درمان با نتایج خوبی شاید همراه نشود
به همین دلیل تست غربالگری و چکاپ دوره‌ای می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکل را خیلی زودتر از اینکه خطر ما را تهدید کند حل خواهد شد برای شروع کافیست به یک پزشک عمومی مراجعه شود با دادن آزمایشان و چکاب از بدن و سلامت جزئیات اعضاء بدن خود مطلع خواهیم شد و در صورت نیاز به پزشک‌های مرتبط ارجاع خواهیم شد
برخی بیماری‌ها مانند:
بسیاری از بیماری‌های غدد ومتابولیسم درمراحل اولیه علایم واضحی ندارند مثل دیابت؛ فشار خون؛ پوکی استخوان و کبد چرب
دراین موارد مهم آگاهی دادن به عموم جامعه برای مراجعه وتشخیص به موقع و انجام اقدامات درمانی و گا‌ها پیشگرانه جهت جلوگیری از پیامد ها‌ی سنگین آن‌ها خواهد بود.
برای مثال یک فرد دیابتی در ۵ سال اول بیماری که عمدتا هم بدون علامت هست هیچ نوع عوارضی ندارد ولی در صورت عدم درمان بعد‌ها بسیاری از عوارض ایجاد شده قابل برگشت نخواهد بود.
از طرف دیگر یک سبک زندگی سالم می‌تواند از بسیاری از این بیماری‌ها پیشگیری کند
خود درمانی ویا استفاده از طب سنتی می‌تواند خطرناک باشد؟
ما باید در مورد چیزی که آگاهی نداریم صحبت نکنیم خصوصا اگر به سلامت افراد بستگی داشته باشد
خود درمانی موضوع بسیار خطرناکی است خیلی از افراد با تجویز‌های نادرست نه تنها بیمار را درمان نمی‌کنند بلکه بیماری را نیز تجدید خواهند کرد.
طب سنتی ویا طب اسلامی اگر توسط افراد متخصص انجام شود نیز می‌تواند تاثیرات خودش را داشته باشد به شرط اینکه در امر درمان تخصص داشته باشند.
اما برای قطع خودسرانه دارو ویا مصرف دارویی خاص حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.
به تاخیر انداختن بیماری‌های غدد چه تاثیری بر روی زندگی فرد خواهد گذاشت؟
برای بیماری دیابت ۵ سال اول هیچ عارضه‌ای دیده نمی‌شود؛ بیمار هم مشکلی ندارد و پیگیری نمی‌کند ولی عوارض بعد از ۵ سال ایجاد می‌شود و در بیماران مختلف عوارض آن مختلف هستند.
بدن انسان طوری طراحی شده است که تا آخرین لحظه هر ارگانی از بدن برای حفظ سلامتی خود تلاش می‌کند وبا بیماری جنگ می‌کند وتقریبا تا ۱۰ تا ۲۰ درصد از ارگان سالم باشد وظیفه خود را انجام می‌دهد و ما نباید منتظر علائم باشیم و باید بیماری را کنترل کنیم و با کمترین هزینه می‌توانیم جلوگیری کنیم که قبلا هم اشاره کردیم با یک غربالگری و تست می‌تواند از بیمار‌های خاموش خود مطلع شد.
راه دیگر:
اصلاح روش زندگی است که می‌تواند با درست مصرف کردن مواد غذایی این مشکل را تاحد چشم گیری کنترل کرد.
آیا درمانی برای کبد چرب وجود دارد؟
در حال حاضر دارو‌های متعددی در حال طی کردن فاز‌های تحقیقاتی برای کبد چرب هستند ودو دارو تاییدیه غذا و دارو آمریکا را دریافت کرده اند ولی حتی در بازار‌های جهانی هم به راحتی قابل دسترس نیستند و در ایران هم موجود نیست بنا براین بهترین و عاقلانه‌ترین کار داشتن تغذیه سالم و فعالیت بدنی کافی جهت جلوگیری از ایجاد و پیشرفت کبد چرب هست.
بهترین زمان برای غربالگری چه سنی خواهد بود؟
سن غربالگری در هر بیماری متفاوت است
ما نظام پزشکی خانواده در ایران نداریم و خانواده تحت نظر نیستند، اما در ایران پایگاه‌های بهداشت تا حدی این چرخه را انجام می‌دهند و سن غربالگری، چون بار مالی فراوانی برای جامعه دارد نمی‌توان گفت قطعاً هر سه سال یک بار انجام داد ولی باید پیگیرسلامت خود باشیم و فاصله بین پزشک و مردم کم شود و از یک پزشک مشورت گرفت تا با کمترین هزینه از بیماری جلوگیری ویا درمان شود.
آیا کبد چرب و یا دیابت ارثی است یا خیر؟
قطعا نقش ژن درایجاد بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت غیر قابل انکار است ولی بخشی از این وراثت مربوط به عادات بد غذایی و سبک زندگی است که همراه با ژن‌ها در اکثر مواقع به ارث برده می‌شود.
بنا براین رعایت رژیم غذایی سالم؛ کنترل وزن و فعالیت فیزیکی کافی می‌تواند در بسیاری از مواقع مانع از بروز بیماری شده یا زمان بروز آن را به تعویق بیاندازد ونباید به راحتی خود را تسلیم و قربانی ژن هایمان بدانیم.
از طرف دیگر بهتر است با دانستن این موضوع بیشتر به مراقبت از خودمان بپردازیم وزودتر جهت شناسایی به موقع و درمان آن اقدام کنیم.
توصیه شما برای کسانی که می‌خواهند به این شغل ورود پیدا کنند چیست؟
هر انسان برای ادامه حیات خود نیاز به شغل و فعالیت دارد و لازمه موفق بودن در شغل عشق علاقه خواهد بود.
هر فردی که با علم و علاقه وارد هر حرفه‌ای که بشود مطمنا موفق خواهد شود و میتواند در رشته انتخابی خود بهترین خدمات را به مخاطبین خود ش ارائه کند.
رشته پزشکی نیز دقیقا همینطور خواهد بود اگر به این رشته علاقه‌مند هستید حتما با تلاش و پشتکار موفق خواهید شد.
مشاوره تلفنی دردستورکار شما خواهد بود؟
مشاوره تلفنی انجام می‌دهیم ولی یک بیمار باید حتما مراجعه حضوری داشته باشد که نتیجه بهتری را فرابگیرد
امکان ویزیت حضوری در منزل بیماری برای شما محیا است یا خیر؟
به دلیل حضور بیماران در مطب امکان مراجعه حضوری در منزل بیماران راندارم ضمن اینکه بیمارانی که به تخصص ما نیاز دارند گا‌ها باید با گرفتن ازمایشات و تست برای درمان به مطب مراجعه خواهند کرد.
گرفتن وقت قبلی الزامی خواهد بود.
خدمات ویزیت و درمان شامل بیمه‌های پایه خواهد بود؟
کلیه خدمات به صورت آزاد می‌باشدولی در صورت نیاز با ارائه فاکتور می‌توانند از خدمات بیمه تکمیلی خوداستفاده نمایند.
یکی از ناگفته‌های زندگی خودتان را مطرح بفرمایید:
بهتر و شادتر و درلحظه زندگی کنید. خیلی حائزاهمیت است و نبایدازخودغافل باشیم در عین تلاش برای زندگی باید از لحظه لحظه زندگی به خاطر خودمان لذت ببریم
نکته مهم
ما تبلیغات وسیع برای تغذیه داریم و باید تبلیغات را کنترل کنیم اگر این تبلیغات به صورت وسیع پیشرفت کنند سونامی نارسایی کبد را خواهیم داشت.
راه‌های ارتباطی:
آدرس مطب: استان البرز – فردیس – فلکه اول برج نگین البرز طبقه سوم واحد ۱۰
روز‌های فعالیت:
روز‌های زوج:
شنبه، دوشنبه، چهارشنبه
۱۳ الی ۲۰
روز‌های فرد:
یکشنبه، سه‌شنبه
۹ الی۱۳

تلفن ثابت: ۰۲۶۳۴۰۲۹۶۷۷
تلفن همراه: ۰۹۳۰۲۹۱۳۰۶۰
سایت
https://eitaa.com/drghadirendocrine
اینستاگرام: Dr.ghadir.endocrinologist

newsQrCode
ارسال نظرات