نیما غفاری، مدیریت شرکت شایا صنعت حک واکاوی کرد:

کمبود منابع انسانی، مهمترین معضل صنعت کشور

افتخار این را داشتیم، تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند غرب استان تهران، گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با نیما غفاری، مدیریت شرکت شایا صنعت حک جلب می‌کنیم:
افتخار این را داشتیم، تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند غرب استان تهران، گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با نیما غفاری، مدیریت شرکت شایا صنعت حک جلب می‌کنیم:
کد خبر: ۴۸۱۷

مهمترین معضلی که اکنون در حرفه خود با آن مواجه هستید چیست؟
مشکلات در این حوزه به چند بخش تقسیم می‌شود. از اقدامات لازم ایجاد طبقه بندی مابین بنگاه‌ها و شرکت‌های تولیدی می‌باشد. شرکت و بنگاه‌هایی وجود دارند که، از سال‌های قبل تاسیس شدند و زیر ساخت‌های قوی را طی ۲۰ سال، فراهم کردند. همچنین یکسری از شرکت‌ها نیز که تازه وارد این حوزه شدند و سابقه ۱۰ تا ۱۲ ساله یا کمتر دارند. تصورم بر این است که، با توجه به بحران‌های اقتصادی که وجود دارد، سنگینی کار بیشتر یر دوش بنگاه‌های کوچک است و تلاطم‌ها و فشارکار و بازار، بر روی بنگاه‌های کوچک است. البته بسیار هم آسیب پذیر هستند.
یکی دیگر از چالش‌های مهم امسال، نیروی انسانی است، که از جوانب متعدد، باید بررسی شود. موج بزرگی از مهاجران به خارج کشور که نمی‌توانیم از آن چشم پوشی کنیم، زیرا یکی از بزرگترین مشکلات ما است. زمانی مهاجرت برای نخبگان بود، ولی متاسفانه نیرو‌های متوسط هم در حال مهاجرت هستند. یک مهندس یک روزه ساخته نمی‌شود و فقط به علم دانشگاهی نیاز ندارد و به تجربه وعلم همزمان، نیاز دارد، در واقع، زمان زیادی صرف می‌شود، تا یک مهندس تجربه کسب کند و قابل توجه است که این زمان با پول به دست نمی‌آید.
در اصل باید توجه داشته باشیم، وقتی نخبگان ما مهاجرت می‌کنند، محیط‌های صنعتی ما خالی می‌شود. بی شک در چند سال آینده چالش‌های بدتری هم داریم. بنده در نمایشگاه‌های گوناگون در شهر‌های مختلف، شرکت می‌کنم و همه به این موضوع اشاره دارند که نیروی صفر کاری هم در حال مهاجرت است و این مشکل اجتماعی است. ما طی چندین سال، به نیروی کار آموزش می‌دهیم. امسال آپشن‌های جدیدتری، برای جذب نیروی کار، در نظر گرفتیم. ولی برای نسل امروز، علاقه و انگیزه‌ای وجود ندارد.
راهکار‌های خود را برای حل این مشکلات بفرمایید.
برای مسائل اجتماعی، راهکار زیادی نداریم و تنها راهکار ما نیروی کارآموزی بوده که خودمان آموزش دادیم و یا آپشن‌های جدید بوده که در کار اعمال کردیم. همینطور لیست پرداختی را بالا بردیم و همیشه در کار سعی کردیم که پرسنل با دل خوش و روحیه‌ای بالا، کار انجام دهند.
در اصل این مسئله را باید دولت چاره اندیشی و ریشه یابی کند، که چرا نیروی کار ما رغبتی به جذب بازار کار وتولید ندارد و علاقه‌مند به یادگیری کار فنی نیست. باید توجه کنیم که چند نسل در محیط باهم فعالیت می‌کنند و نیرو در محیط به کار آشنا می‌شوند. نسل جدید ما ایده های، کاری شان کاملا متفاوت است و عجین کردن نیروی کار قدیم و جدید، بسیار سخت است. در نظر داشته باشید که، محیط کسب و کار باید به روز باشد و یک فضای کاری خوب برای همه نسل‌ها فراهم گردد و نیاز‌های نسل جدید را بشناسیم.
آخرین نکته و توصیه در این حوزه را مطرح کنید.
چالش دیگر ما تامین برق است. در سال‌های گذشته بر طبق اعلام قطعی برق ما برنامه کاری خود را تنظیم می‌کردیم. ولی امسال بدون اعلام، قطعی برق داشتیم و حداقل انتظار این است که، برنامه قطع برق را اعلام کنند. در راستای حمایت از صنایع و تولید، برای تهیه دیزل ژنراتور و سوخت مصرفی آن نیاز به تامین منابع مالی داریم، که از دولت و سیستم بانکی خواستار رسیدگی و کمک در این خصوص را داریم.

newsQrCode
ارسال نظرات