مجموعه تولیدی شما از چه سالی و با چه رویکردی تاسیس شده است؟
این مجموعه از سال ۱۳۷۶ و با نگرش و دیدگاه مدیرعامل و موسس شرکت که نگاهی خودمحورانه و رادیکال گونه و متکی به داشتههای علمی و فنی کارکنان و مدیران خود تا امروزبا موفقیت به فعالیت تولیدی پرداخته، تاسیس شده است. در این مجموعه تولیدی همواره انگشت اشاره به سمت خودمان بوده است. اما همانطور که مستحضرید همانطورکه فرد حقیقی هستیم هیچگاه به دور از جامعه نبوده ایم. اعتقاد داریم دریک جامعه متمدن با عقبه تاریخی موثر کار و فعالیت میکنیم و براین اساس در تمام زمینههای رشد و توسعه چه فردی چه اجتماعی فعالیت میکنیم پس وابسته به تصمیم گیریها و قوانین مدون جامعه خودهستیم.
مجموعه تولیدی و اصولا مدیریت شما بر چه پایه و اساس علمی و فنی استوار است؟
همان طور که درجریان هستید تولید وهمچنین مدیریت یک سازمان اقتصادی تولیدی متکی به نیروهای انسانی خود است. مجموعه اقتصادی ما مستقیم و غیر مستقیم متاثر از بسیاری از موارد با موضوعیت نیروهای انسانی، شرایط و قوانین طبیعی وغیر طبیعی، سیاست گذاریهای دولتی، موقعیت جغرافیایی، و عرضه و تقاضا پایه گذاری شده است.
در عرصه تولید نیروی انسانی از چه اهمیتی برخوردار است؟
نیروی انسانی متخصص به خصوص جوان وکارآفرین در مجموعه ما از اهمیت بسزایی برخوردار است و در واقع از پایههای اتکای مجموعه ما است. متاسفانه کمبود نیروی انسانی با انگیزه، سالم و نیروی جوان و متخصص و کاردان در بخشهای تولیدی و صنعتی از مشکلات امروز کشور است. مجموعههای پلاستیک صنایع پلیمری پارتیان، از سال ۱۳۷۶ تاکنون با مدیریت عامل آقای داریوش نعمتی با هدف کارآفرینی تأسیس و طی فراز و نشیبهای فراوان رشد و ارتقا داده شده است. همواره دغدغه اصلی سازمان اقتصادی ما جذب و تریبت و حفظ نیروی انسانی متخصص و با انگیزه است وتربیت نیروی متخصص مسأله اصلی سازمان ما و البته دغدغه روزانه بنده هم هست. اگر بخواهم کوتاه خدمت شما عرض کنم سازمان هزینه بسیاری صرف جذب و تربیت نیرو میکند تا همتراز مجموعههای موفق جهان باشد. یکی ازمشکلات واحدهای تولیدی پائین بودن ارزش پول ملی است و مبالغ پرداختی که سازمان ما پس از تحلیل لازم و حداکثری به نیروهای خود پرداخت میکند کفاف نیازهای معمولی یک زندگی مناسب در جامعه فعلی را فراهم نمیکند. حالا ببینید شما هزینه و زمان زیادی برای نیروی کار خود صرف کرده اید ولی رضایت حاصل نشده که این موضوع باعث ضرر و زیان هنگفت به مجموعههای اقتصادی میشود.
عمدهترین چالشها و مشکلات بخشهای تولیدی و اقتصادی کشور چیست و شما برای بهبود این وضعیت چه پیشنهادی دارید؟
ناترازیهای انرژی و قطعیهای مکرر برق و گاز در این روزها بسیار مشکل ساز است وبه دغدغه اکثر صنعتگران و تولید کنندگان کشور تبدیل شده است که پیامدهای بسیار زیانباری برای اقتصاد کشور و تولیدکنندگان دارد. بنظر من ایجاد ظرفیتهای جدید و افزایش توان تولید انرژی توسط دولت راهکار حل این مشکل است.
از دیگر چالشها یا تهدیدات این صنعت عدم ارائه تسهیلات بانکی به تولید کنندگان و کار آفرینان فعال در این حوزه است. همچنین تهمیدات و سیاستها درحوزه صادرات مناسب نیست به طور مثال اخذ درآمد با نرخ دلار نیمایی و سایر روشهای دریافت ارز با نرخ ارز بازار اختلاف اساسی دارد. به این مشکلات چالش هر روزه و اضطراب حاصل از عدم ثبات نرخ ارز و تورم را هم اضافه کنید که تولید کنندگان با آن مواجهند و با شرایط بی ثباتی اقتصادی فعلی هیچ تولید کنندهای جرات عقد قرار داد برای تولید را ندارد.
در حوزه کاری ما وجود کارگاههای زیرزمینی با تولیدات بی کیفیت وعدم پرداخت هیچ گونه عوارض دولتی ومالیات وحق بیمه رقابت ناسالمی را فراهم کرده و تولید کنندگان متعهد را با چالش رو به رو کرده است.
نقش رسانهها را در گسترش کار خود و حل مشکلات این حوزه چطور ارزیابی میکنید؟
رسانهها و بخصوص نشریاتی مانند روزنامه وزین جام جم با انعکاس مشکلات بخش تولید و اطلاع رسانی به مسئولان میتوانند نقش سازندهای داشته باشند. در پایان از اینکه به بنده این فرصت را دادید تا آنچه که بارها گفته شده را مجددا به گوش مسئولین مربوطه به رسانم، نهایت سپاس و تشکر را دارم.
از سیر تا پیاز اشتغالزایی یک بانوی آسارایی؛
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند: